Cel mai mic cuplu din lume se destăinuie despre luptele zilnice cu care se confruntă

31.10.2022, 13:29

Cuplul din Brazilia este căsătorit de șase ani și a devenit deținătorul recordului Guinness World Record pentru că este cel mai mic duo din lume – dar nu totul a fost floare la ureche. “Când vorbim despre incluziune și accesibilitate, oamenii se gândesc la paraplegie sau la dizabilități similare. Nanismul nu este aproape niciodată menționat. De aceea, practic nu există casieri de bancă mai mici, toalete adaptate și altele asemenea.”

Cel mai mic cuplu din lume a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă zi de zi – de la toalete prea înalte până la imposibilitatea de a ajunge la alimentele de pe rafturile supermarketurilor.

Katyucia Lie Hoshino Barros și Paulo Gabriel da Silva Barros sunt căsătoriți de șase ani, transmite dailystar.co.uk.

Cel mai mic cuplu din lume se destăinuie despre luptele zilnice cu care se confruntă

Cuplul a fost numit cel mai mic cuplu din lume, cu o înălțime combinată de 1,91 metri (1,91 m).

Soții Barros, care sunt stabiliți în Brazilia, își împărtășesc viața cu fanii pe rețelele de socializare sub pseudonimul @paulinhogigante.

“Nanismul nu este aproape niciodată menționat”

Unul dintre lucrurile pe care le pun în lumină în mod regulat este dificultățile cu care se confruntă persoanele de talie mică și lipsa de conștientizare în jurul nanismului.

Paulo a declarat: “Când vorbim despre incluziune și accesibilitate, oamenii se gândesc la paraplegie sau la dizabilități similare. Nanismul nu este aproape niciodată menționat. De aceea, practic nu există casieri de bancă mai mici, toalete adaptate și altele asemenea.”

Unul dintre videoclipurile recente ale cuplului arată cum cei doi sunt plimbați cu cărucioarele de bagaje în timp ce își croiesc drum printr-un aeroport.

Un alt clip îl arată pe Paulo împingând un cărucior într-un supermarket cu majoritatea produselor stivuite la înălțime pe rafturi la care nu poate ajunge.

Paulo, cunoscut sub numele de “Paulino Gigante” (Micul Paulo uriașul) a continuat să vorbească despre comentariile pozitive pe care le primesc.

El a spus: “Diversitatea trebuie să fie acceptată! O mulțime de oameni ne trimit mesaje în care ne spun că aducem bucurie și că înving depresia cu ajutorul conținutului nostru. Asta este mulțumitor”.

Paulo, un bucătar profesionist, și cosmeticiana Katyucia s-au cunoscut inițial online în 2006, dar nu a fost totul simplu.

Inițial, Katyucia a fost “enervată” de avansurile lui Paulo și a mers până la a-l bloca timp de un an și jumătate.

Katyucia a declarat: “M-a adăugat, am discutat pe ‘MSN’ și a continuat să se dea la mine, să mă enerveze până când l-am blocat.”

Paulo a glumit: “Încercam să te cuceresc”.

Cuplul s-a întâlnit apoi în persoană în 2008, înainte de a se muta împreună într-o casă special adaptată în comuna Itapeva din Brazilia, unde locuiesc împreună.

S-au căsătorit apoi în 2016, care a fost același an în care fericita pereche a zburat la Londra pentru a primi certificatul Guinness World Records pentru cel mai mic cuplu din lume.

Paulo a adăugat: “A avea copii nu face încă parte din planurile noastre. Acum, avem alte planuri, obiective profesionale și realizări.” b

 

citește și...