“Cei mai străluciți absolvenți” din lume vor putea aplica pentru vize de muncă în Marea Britanie. Condițiile pentru a fi eligibil

30.05.2022, 15:25

Absolvenții de la cele mai bune universități din lume vor putea aplica pentru a veni în Marea Britanie în cadrul unei noi scheme de vize. Guvernul spune că ruta „individuală cu potențial ridicat”, care se deschide luni, îi va atrage pe cei „cel mai străluciți și mai buni” la începutul carierei lor.  Care este condiția pe care un student trebuie să o îndeplinească.

Schema va fi disponibilă pentru absolvenții celor mai bune universități din afara Marii Britanii care au absolvit în ultimii cinci ani.

Absolvenții vor fi eligibili indiferent de locul în care s-au născut și nu vor avea nevoie de o ofertă de muncă pentru a aplica. Solicitanților de succes li se va acorda o viză de muncă cu durata de doi ani dacă dețin o diplomă de licență sau master și trei ani dacă dețin un doctorat. Ei vor putea apoi să treacă la alte vize de angajare pe termen lung dacă îndeplinesc anumite cerințe.

Care este condiția pe care un student trebuie să o îndeplinească

Pentru a se califica, o persoană trebuie să fi urmat o universitate care a apărut în primele 50 dintre cel puțin două dintre clasamentele universitare mondiale Times Higher Education, Quacquarelli Symonds World University Rankings sau The Academic Ranking of World Universities în anul în care a absolvit.

Lista universităților eligibile din 2021, publicată online de guvern, a prezentat 20 de universități din SUA, inclusiv Harvard, Yale și MIT. Au existat alte 17 instituții eligibile, inclusiv Universitatea din Hong Kong, Universitatea din Melbourne și Universitatea de Științe și Litere din Paris.

Cât va costa viza

Viza va costa 715 de lire sterline plus taxa suplimentară de sănătate pentru imigrare, o taxă care permite migranților în Marea Britanie să folosească NHS.

Absolvenții își vor putea aduce familiile, deși trebuie să aibă și fonduri de întreținere de cel puțin 1.270 de lire sterline. De asemenea, vor trebui să treacă de o verificare a cazierului juridic și să cunoască limba engleză cel puțin la nivelul intermediar B1, definit ca având „fluența de a comunica fără efort cu vorbitorii nativi”.

Schema urmează modificări care le permit cetățenilor străini să rămână și să lucreze în Marea Britanie timp de până la doi ani, în loc să fie nevoiți să plece după terminarea unei diplome.

Cancelarul Rishi Sunak a declarat:

„Ne dorim ca afacerile de mâine să fie construite aici astăzi, motiv pentru care fac apel la studenți să profite de această oportunitate incredibilă de a-și crea cariera aici.”

Ministrul de Interne, Priti Patel, a adăugat: „Sunt mândru să lansez această rută nouă și interesantă ca parte a sistemului nostru de imigrare bazat pe puncte, care pune abilitățile și talentul pe primul loc”.

citește și...