Cei mai „răi” șoferi din Europa. Țara care se află în fruntea listei

29.05.2022, 17:43

Planifici o vacanță europeană vara aceasta? Ai grijă la șoferii agresivi, periculoși și beți. Un nou sondaj a constatat că 79% dintre ei au o părere negativă despre colegii șoferi, în timp ce, desigur, 97% dintre ei sunt mândri de propria lor conducere excelentă. Potrivit sondajului, Grecia s-a clasat pe primul loc pentru „comportamentul necivil” auto-declarat în propriile mașini și a obținut, de asemenea, cel mai mare punctaj la conducerea periculoasă.

Sondajul a 12.400 de europeni din martie 2022 a fost comandat de Vinci Autoroutes din Franța, care gestionează autostrăzile franceze. Acesta a fost realizat de compania de sondaje Ipsos, care a întrebat cel puțin 1.000 de persoane din fiecare dintre cele 11 țări despre propriile obiceiuri de conducere și despre cele ale colegilor șoferi, în țară și în străinătate.

Un nou sondaj constată că 79% dintre ei au o părere negativă despre colegii șoferi – în timp ce, desigur, 97% dintre ei se mândresc cu conducerea lor excelentă. Văzând asta, șoferii în vacanță vor fi în stare de șoc. 42% dintre polonezi au spus că la volan „fiecare om este pentru el” (comparativ cu doar 7% dintre spanioli), potrivit BBC.

Britanicii, cei mai puțin judecați

Sondajul include, de asemenea, stereotipuri naționale și – destul de des – le consideră adevărate. Doar 16% dintre șoferii italieni au spus că colegii lor italieni au fost politicoși, în timp ce 14% dintre șoferii francezi au considerat că șoferii francezi sunt stresați.

Britanicii păreau cei mai impresionanți, crezând că 68% dintre colegii lor șoferi le-au acordat atenție, iar mai puțin de jumătate erau calmi și politicoși.

Grecii au fost cei mai critici cu privire la obiceiurile altor națiuni

Cu toate acestea, când a fost vorba de a judeca alte națiuni, lucrurile au arătat puțin diferit. Germanii – cunoscuți pentru autostrăzile lor hiperdinamice – au decis că doar 30% dintre șoferii din alte țări sunt agresivi și cu atât mai puțin iresponsabili.

Cei mai puțin judecați au fost spaniolii și britanicii, dintre care 70% au avut ceva negativ de spus despre prietenii lor din Europa continentală.

Dacă vizitați Grecia în această vară, veți dori să dormiți bine și să beți o cafea înainte de a pleca la drum pentru a vă asigura că sunteți în formă. Grecii au fost cei mai critici cu privire la obiceiurile de conducere ale altor națiuni, 91% dintre ei folosind descrieri negative ale semenilor lor.

Grecia, pe primul loc în clasamentul șoferilor care își folosesc telefoanele

Acestea fiind spuse, Grecia s-a clasat, de asemenea, pe primul loc pentru „comportamentul necivil” auto-declarat în propriile mașini, aproape jumătate raportând înjurături, claxone, depășiri pe partea greșită a drumului sau sărind din mașină pentru a vorbi cu altcineva. conducător auto.

Grecia a ocupat primul loc în clasamentul șoferilor care își folosesc telefoanele în timp ce conduc, 77% recunoscând că fac apeluri și 83% raportând că își folosesc smartphone-ul la volan. Spania s-a situat pe ultimul loc în listă, cu 62% folosind smartphone-urile în timp ce conduc.

Grecia a obținut, de asemenea, cel mai mare punctaj la conducerea periculoasă, aproximativ o treime dintre șoferi recunoscând comportamente precum depășirea vitezei, sărirea peste semaforul roșu, neîncetinirea pentru lucrările rutiere și nepăstrarea unei distanțe de siguranță între mașini.

Între timp, doar 20% dintre greci au putut să adună ceva pozitiv de spus despre șoferii altor națiuni, în timp ce Marea Britanie a ocupat din nou fruntea clasamentului, 50% spunând lucruri frumoase despre rivalii lor.

Sondajul nu este singurul coșmar cu care se confruntă turiştii în Europa în acest an. „Carmageddon” împinge tarifele de închiriere de mașini la maxime record, în timp ce Marea Britanie continuă să vadă zeci de zboruri anulate zilnic.

citește și...