8 vedete de la Hollywood care au devenit proprietari de echipe sportive. De la starul hip-hop Jay-Z la legenda The Office, Mindy Kaling

09.11.2022, 16:14

Unele dintre cele mai mari vedete de la Hollywood nu numai că sunt magice în fața camerei de filmat, dar sunt și iscusite în afaceri, investind banii în echipele lor sportive preferate din întreaga lume. Daily Star Sport vă prezintă câteva dintre cele mai mari vedete care au ales să bage mâna în buzunar și să investească într-o franciză sportivă – de la starul hip-hop Jay-Z la legenda The Office, Mindy Kaling.

Atunci când nu sunt în fața camerei de filmat încercând să câștige cel mai recent premiu Oscar, unele vedete de la Hollywood se bucură foarte mult de implicarea în sport.

Fiind persoanele mega-bogate care sunt, aceste celebrități au puterea financiară de a-și lăsa cu adevărat amprenta în industrie – și chiar de a cumpăra cluburile visurilor lor. Achiziționarea unor astfel de echipe vine fie prin intermediul unei investiții parțiale, fie prin investiția integrală – deci atâta timp cât își pun numele pe ea.

8 vedete de la Hollywood care au devenit proprietari de echipe sportive

Mindy Kaling – Swansea City

Actrița americană din Office care a jucat rolul lui Kelly Kapoor face parte dintr-un consorțiu american care deține Swansea City.

Grupul este alcătuit din 25 de investitori, iar omul de afaceri Steve Kaplan și Jason Levien au condus în 2016 cumpărarea pachetului de control de 68% din acțiuni.

Identitatea celor care au investit a fost ținută sub tăcere până la finalizarea preluării în 2017 – Kaling fiind o surpriză uriașă.

Actrița a declarat în cadrul emisiunii Lorraine de la ITV că guru de televiziune Oprah Winfrey a fost cea care a inspirat-o să cumpere o participație în cadrul echipei din campionat. Ea a spus: “Am fost inspirată de Oprah, care investește în lucruri în care crede, eu cred în această echipă și cred că este o alegere inteligentă. Nu cred că [participația mea] se va duce nicăieri. Aș fi putut alege ceva mai aproape de casa mea, dar cred că este o aventură.”

Louis Tomlinson – Doncaster Rovers

Vedeta One Direction, Louis Tomlinson, a anunțat că a cumpărat clubul din copilărie Doncaster Rovers în 2014.

Când trupa se afla în culmea succesului, cântărețul a lansat o campanie de crowdfunding pentru a cumpăra echipa din League Two.

În vârstă de 30 de ani, acesta a declarat la acea vreme: “Pentru mine, este vorba despre fotbal, despre comunitate și despre restabilirea entuziasmului. Vreau să-i văd pe suporterii lui Doncaster Rovers să aducă clubului succesul pe care îl merită”.

De atunci, Rovers a coborât o divizie.

Will Ferrell – Los Angeles FC

Starul Elf, Will Ferrell, se presupune că este un mare fan al fotbalului și chiar a investit în echipa Los Angeles FC din MLS, devenind coproprietar în 2016.

Starul de cinema se alătură legendei baschetului Earvin “Magic” Johnson, lui Tony Robbins, co-fondatorului YouTube Chad Hurley și fraților Allen și Mark Shapiro ca membri ai consiliului de administrație.

Iar clubul știe totul despre atracția vedetelor, aducându-l la începutul acestui an pe Gareth Bale, fosta extremă a echipei Real Madrid.

Ryan Reynolds și Rob McElhenney – Wrexham

Când a apărut vestea că vedetele de televiziune Ryan Reynolds și Rob McElhenney vor cumpăra o echipă din afara ligii Wrexham, mulți au trebuit să se uite de două ori pentru a vedea că nu era vorba de un April’s Fools.

Au venit la momentul potrivit. Red Dragons tocmai terminase sezonul precedent pe cea mai slabă poziție din istorie în campionat. Dar acum clubul arată aproape de nerecunoscut, iar echipa galeză se luptă pentru un loc în Liga a doua în sezonul următor.

Kate Upton și Eva Longoria – Necaxa

Actrița americană Eva Longoria și fotomodelul Kate Upton au făcut echipă cu fostul star al lui Arsenal Mesut Ozil pentru a investi în clubul de fotbal mexican Necaxa în 2021.

Trio-ul face parte dintr-un proiect de lege al vedetelor care au investit jumătate din bani în echipă.

Upton și soțul ei, Justin Verlander, aruncător de baseball, precum și Ozil și Longoria, și-au unit forțele pentru a obține un procedeu din profiturile clubului.

Matthew McConaughey – Austin FC

Matthew McConaughey a optat să cumpere la Austin în 2019, după ce a afirmat că în tinerețe a jucat ca portar.

Actorul din Wolf of Wall Street a fost prezentat ca fiind unul dintre cei patru noi proprietari minoritari ai francizei de expansiune MLS Austin FC.

Când a vorbit despre decizia sa de a cumpăra la Austin FC, starul de la Hollywood a spus “Am jucat ca portar timp de aproximativ 12 ani în copilărie, dar după aceea fotbalul nu a fost prea puternic în viața mea. Am ținut pasul cu Cupa Mondială și cu Premier League, dar nu prea multe altele.

“Apoi am întâlnit-o pe Camila, actuala mea soție, care este din Brazilia, și dintr-o dată fotbalul a ajuns pe prima pagină în viața mea.”

Jeff Bezos și Jay-Z – comandanții de la Washington

Oamenii de afaceri miliardari Jeff Bezos și Jay-Z nu sunt încă proprietari… dar s-au întâlnit la o cină secretă și se crede că cei doi se gândesc să lanseze o ofertă pentru echipa de fotbal american Washington Commanders.

Bezos, fondatorul Amazon, și legenda hip-hop-ului au fost văzuți luni seară la un restaurant numit Horses, în apropiere de Sunset Strip din Los Angeles. TMZ a relatat că restaurantul este de obicei închis în zilele de luni, dar a deschis special pentru cei doi, care ar putea face parte în curând din NFL.

citește și...