Cei mai “bătrâni” bebeluși din lume! Un cuplu din SUA primește gemeni născuți din embrioni congelați în urmă cu 30 de ani

23.11.2022, 13:48

Un cuplu anonim din SUA a donat embrionii în 1992, când George HW Bush era președinte. O femeie a născut gemeni din embrioni congelați în urmă cu 30 de ani, doborând un record anterior. “Nu căutam să obținem embrionii care au fost congelați cel mai mult timp în lume. Am vrut doar pe cei care au așteptat cel mai mult timp. Este ceva halucinant în legătură cu acest lucru. Într-un fel, ei sunt cei mai mari copii ai noștri, chiar dacă sunt cei mai mici copii ai noștri”

Bebelușii, Lydia și Timothy Ridgeway, s-au născut pe 31 octombrie din cei mai longevivi embrioni congelați care au dus vreodată la o naștere vie, potrivit Centrului Național de Donare de Embrioni din Statele Unite.

Embrionii fuseseră înghețați la 22 aprilie 1992, când George H W. Bush era președinte, transmite The Telegraph.

Au fost criogenizați la minus 200 de grade

Aceștia proveneau de la un cuplu de donatori anonimi care au folosit fertilizarea in vitro și apoi au donat embrionii, care au fost criogenizați la minus 200 de grade.

Philip și Rachel Ridgeway din Portland, Oregon, aveau deja patru copii, dar au decis să aibă mai mulți folosind embrioni donați.

“Este ceva halucinant în legătură cu acest lucru”

Ei s-au uitat într-o bază de date care oferea caracteristicile cheie ale donatorilor de embrioni și arăta care au fost cele mai timpurii donații.

Ridgeway a declarat pentru CNN: “Nu căutam să obținem embrionii care au fost congelați cel mai mult timp în lume. Am vrut doar pe cei care au așteptat cel mai mult timp. Este ceva halucinant în legătură cu acest lucru. Într-un fel, ei sunt cei mai mari copii ai noștri, chiar dacă sunt cei mai mici copii ai noștri”.

Timothy s-a născut la 2,5 kilograme, iar Lydia a avut 2,5 kilograme.

Ridgeway a spus: “Am fost foarte fericită: “Au fost copii de dimensiuni bune. Este într-adevăr harul lui Dumnezeu, pentru că ne-a susținut pur și simplu la fiecare pas.”

Copiii lor anteriori nu s-au născut folosind embrioni congelați.

Congelarea embrionilor a început în anii 1980 și pot fi păstrați pe termen nelimitat dacă sunt depozitați corect.

Dr. Jim Toner, un specialist în fertilitate din Atlanta, a declarat pentru CNN: “Nu pare că un spermatozoid sau un ovul sau un embrion depozitat în azot lichid experimentează vreodată timpul.”

Recordul anterior pentru un embrion congelat care a dus la o naștere vie a fost înregistrat în 2020, când Molly Gibson s-a născut în Tennessee dintr-un embrion congelat cu 26 de ani mai devreme.

Sora ei, Emma, a deținut recordul anterior, după ce s-a născut dintr-un embrion congelat timp de 24 de ani.

Este posibil să se fi folosit embrioni congelați și mai vechi, dar nu au fost raportate dovezi în acest sens.

citește și...