Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o spui în postul Paștelui

18.03.2022, 21:00
Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o spui în postul Paștelui

Postul Paștelui este cel mai lung post de peste an, dar și cel mai greu de ținut. Postul Paștelui va începe luni, 7 martie 2022, și are o durată de 40 de zile, până la sărbătoarea Învierii Domnului, care va avea loc pe 24 aprilie 2022.

Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății, motiv pentru care credincioșii se pregătesc cu milostenie în fiecare an, pentru Postul Mare, dinaintea Învierii lui Mântuitorului. În anul 2022, Paștele ortodox este pe data de 24 aprilie, în timp ce Paștele catolic pică pe 17 aprilie.

Postul Paștelui este cel mai lung post din calendarul ortodox şi cel mai restrictiv dintre cele patru mari posturi din timpul anului.  Postul Paştelui reprezintă o perioadă de curăţare a trupului şi a sufletului, iar rugăciunile spuse în post au o putere mai mare şi sunt ascultate de Dumnezeu. Astfel, în timpul postului, este bine să rostim rugăciuni pentru a avea liniște şi sănătate în viața noastră.

Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o spui în postul Paștelui

Una dintre cele mai puternice rugăciuni spuse în Postul Paştelui este următoarea:

„Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche și cea Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, că să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruință asupra păcatului,- ca împreună cu Ține răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună plăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre.

Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase-Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfantului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

citește și...