Cea mai înaltă femeie din lume doboară trei noi recorduri. “Îmi oferă acces ușor la locuri înalte”

20.09.2022, 15:41

Rumeysa Gelgi, în vârstă de 25 de ani, din Turcia, suferă de o afecțiune genetică rară, numită sindromul Weaver, care o face să fie cea mai înaltă femeie de pe planetă. Acum, potrivit Guinness World Record, ea a doborât trei noi recorduri. “Îmi place să fiu diferită de toți ceilalți”, a spus ea.

O femeie a stabilit recordul pentru cea mai înaltă femeie în viață a stabilit acum trei noi recorduri mondiale.

Rumeysa Gelgi, în vârstă de 25 de ani, are o înălțime de peste doi metri și jumătate, cea mai recentă măsurătoare confirmând că are o înălțime de 215,16 cm, potrivit The Sun.

Femeia a doborât recordul pentru cea mai înaltă adolescentă în viață

Ea suferă de o afecțiune genetică extrem de rară, numită sindromul Weaver, care i-a accelerat creșterea.

Aceasta nu este nici prima dată când își găsește numele în faimoasa carte a recordurilor, deoarece anterior a doborât recordul pentru cea mai înaltă adolescentă în viață.

Cea mai înaltă femeie din lume doboară trei noi recorduri

Trăsăturile de record ale Rumeysei nu se opresc aici, deoarece, verificată în februarie 2022, ea deține, de asemenea, alte trei recorduri.

Aceste recorduri sunt cel mai lung deget la o persoană în viață (femeie), de 11,2 cm și cel mai lung spate la o persoană în viață (femeie), de 59,90 cm. De asemenea, ea deține și recordul pentru cele mai mari mâini ale unei persoane în viață (femei), mâna dreaptă măsurând 24,93 cm, iar mâna stângă 24,26 cm.

Acest lucru, împreună cu statura sa impresionantă, a însemnat că a fost victima tachinărilor și abuzurilor din partea publicului în trecut, dar ea spune că acest lucru a făcut-o mai puternică.

După ce și-a dat seama că ignoranța a alimentat adesea aceste comentarii jignitoare, ea a decis să își folosească platforma pentru a educa oamenii și a răspândi conștientizarea.

“Îmi place să fiu diferită de toți ceilalți”, a spus ea. “Îmi oferă, de asemenea, acces ușor la locuri înalte, iar faptul că mă uit de sus la oameni nu este nici el un lucru rău!”

Încă de când a obținut primul ei record, Rumeysa a fost o susținătoare a pozitivității, a diversității și a cercetării.

“M-am născut cu o unicitate fizică extremă”, a scris ea odată pe Instagramul ei.

“(Am) vrut să le recunosc și să le sărbătoresc cât mai mult posibil, sperând să îi inspir și să îi încurajez și pe alții cu diferențe vizibile să facă același lucru și să fie ei înșiși.”

Din cauza afecțiunii genetice rare a Rumeysa, pot apărea probleme, cum ar fi mobilitatea limitată a articulațiilor, instabilitate la mers și dificultăți ocazionale de înghițire sau de respirație.

Pentru a ajuta la rezolvarea acestor probleme, Rumeysa folosește cu precădere un scaun cu rotile, dar poate folosi un umblător pentru a se deplasa în siguranță pentru perioade scurte de timp.

Niciun alt membru al familiei sale nu a prezentat semne ale sindromului Weaver, iar restul familiei sale au toți o înălțime medie.

citește și...