Cea mai bogată jucătoare de tenis din lume, moștenitoarea unei averi de 4,7 miliarde de lire sterline, învinsă în finala WTA

01.11.2022, 17:02

Cea mai bogată jucătoare de tenis din lume, Jessica Pegula, a început în cel mai prost mod posibil finala WTA de la Fort Worth, pierzând prima confruntare din faza grupelor cu Maria Sakkari. “Nu am vrut niciodată ca oamenii să creadă că mi s-au dat lucruri”, a declarat ea pentru BBC Sport. 

Jessica Pegula – care poate pretinde că este unul dintre cei mai bogați sportivi de pe planetă – a pierdut prima confruntare din cadrul WTA Finals.

Americanca, care este moștenitoarea unei averi de 4,7 miliarde de lire sterline, a fost învinsă cu 6-7, 6-7 de Maria Sakkari, a cincea favorită. Pegula se află acum în fața unei bătălii dificile dacă vrea să se califice în runda eliminatorie, transmite dailystar.co.uk.

Cea mai bogată jucătoare de tenis din lume, învinsă în finala WTA

Pegula are sarcina dificilă de a o înfrunta pe Ons Jabeur, finalistă la Wimbledon și cap de serie nr. 2. Cu toate acestea, tunisianca a fost învinsă de cealaltă membră a grupei – belarusa Aryna Sabalenka, care este, de asemenea, cea mai slab clasată din grupă.

Cu toate acestea, dacă Pegula va fi eliminată din WTA Finals, nu va rata premiul în bani. Și asta datorită averii de 5,8 miliarde de dolari (4,7 miliarde de lire sterline) acumulată de tatăl ei, Terry – care este clasat de Forbes pe locul 434 în topul celor mai bogați oameni din lume, după ce și-a câștigat miliardele din petrol și gaze.

“Așa sunt eu făcută, nu vreau să cedez”

De asemenea, el deține o serie întreagă de echipe sportive, inclusiv echipa Buffalo Bills din NFL și Buffalo Sabres din NHL.

Familia locuiește, de asemenea, într-o vilă cu cinci dormitoare în Boca Raton, Florida, în valoare de 2,5 milioane de lire sterline și deține un superiaht în valoare de 14 milioane de lire sterline numit “Top Five II”.

Pegula a vorbit despre averea familiei sale și despre impactul – sau lipsa acestuia – pe care l-a avut asupra carierei sale de tenis în timpul unui interviu acordat BBC la US Open.

“Nu am vrut niciodată ca oamenii să creadă că mi s-au dat lucruri”, a declarat ea pentru BBC Sport. Cred că mi-am câștigat cu siguranță drepturile în lumea tenisului. Sunt oameni din afară care poate nu înțeleg, care fac presupuneri”.

“Așa sunt eu făcută, nu vreau să cedez”, a mai spus ea. “Și îmi place să joc. De ce aș renunța la oportunitatea de a face ceva grozav, ceva ce iubesc, când mulți oameni nu au această șansă?

Crescând, standardele au fost întotdeauna ridicate pentru a munci din greu și a face bine. Părinții mei nu proveneau din prea multe, așa că să-i văd cum au reușit să facă atât de mult din ei înșiși a fost foarte inspirat. A fost vorba despre a nu lua nimic de la sine înțeles, despre a munci din greu și despre faptul că nu știi niciodată unde vei ajunge.”

Pegula îl învinsese pe Sakkari în finala probei de 1000 de la Guadalajara, în urmă cu opt zile, dar nu s-a mai repetat în Texas.

citește și...