Ce spune un studiu oficial despre grupa de sânge și rezistența la virusul din China. Care e legătura dovedită

08.04.2020, 17:38
Ce spune un studiu oficial despre grupa de sânge și rezistența la virusul din China. Care e legătura dovedită
Ce spune un studiu oficial despre grupa de sânge și rezistența la virusul din China foto: pixabay

Specialiștii chinezi au realizat un studiu care a scos la iveală faptul că grupa sanguină ar putea să aibă o influență asupra rezistenței organismului la coronavirus.

Ce spune un studiu oficial despre grupa de sânge și rezistența la virusul din China

Astfel, medicii din China au început să studieze distribuirea grupelor sanguine la 2173 de pacienţi confirmați pozitiv cu coronavirus, de la trei spitale din Wuhan şi Shenzhen. În plus, au făcut comparație cu grupele sanguine ale persoanelor neafectate.

În acest mod s-a ajuns la concluzia că grupa sanguină de tip A (II) este cea mai sensibilă la infecția cu COVID-19, în comparație cu celelalte grupe. Conform studiului, persoanele cu grupa sanguină de tip O (I) sunt cele mai puţin sensibile.

‘Nu este surprinzător. În 2005, un studiu al unei echipe din Hong Kong arăta că oamenii cu grupa sanguine 0 sunt mai puţin sensibili la Sars (alt coronavirus) decât alte grupe sanguine. În această privinţă cele două virusuri se aseamănă enorm’, a explicat Jacques Le Pendu, director de cercetare la Institutul de Sănătate şi Cercetare Medicală din Nantes.

Doctorul a specificat că virusul posedă un sistem care poartă glicoproteinele care recunosc receptorul celulei ţintă şi se fixează de acesta

Din studiile efectuate, grupele sanguine intervin prin faptul că antigenele grupelor sanguine A şi B s-au manifestat asupra celulelor care sunt ţinta specifică a virusului.

Astfel, dacă o celulă infectată de virus va avea marca grupa sanguină A, virusul o va purta şi el.

‘Dacă vine de la o persoană cu grupa sanguină A sau B către o persoană cu grupa 0, virusul va fi contracarat de anticorpi anti-A şi anti-B care îl vor neutraliza şi îl vor împiedica să se ataşeze de receptorul celulei ţintă. Cel puţin asta am arătat în cazul Sars, în 2003’, a mai adăugat Le Pendu.

Sursa: Adevărul.ro

citește și...