Ce spune Silvia Ioniță despre profesia ei de prezentator de știri. ”Unora poate să li se pară un loc modest”

13.04.2020, 14:27
Ce spune Silvia Ioniță despre profesia ei de prezentator de știri. ”Unora poate să li se pară un loc modest”
Ce spune Silvia Ioniță despre profesia ei de prezentator de știri. ”Unora poate să li se pară un loc modest”

Silvia Ioniță a făcut declarații legate de meseria pe care o are, și anume cea de prezentator de știri.

Silvia Ioniță este cunoscută publicului telespectator din postura de prezentatoare a jurnalului de știri de la postul de televziune Kanal D.

Vedeta a mărturisit că în adolescență nic măcar nu visa să ajungă în televiziune.

”Ciudat este că în adolescență nu am visat să fac jurnalism de tele­viziune. Visele mele se în­drep­tau spre sfera artistică, dar ele s-au risipit repede, ca purtate de vânt. Pur şi simplu în clipa când am auzit cuvântul „jur­na­list”, el mi-a inspirat res­pect și am avut o re­velaţie tulburătoare: m-am văzut pe loc asemenea unui amiral pe un vapor, mi-am dat sea­ma că puteam să fac meseria asta pe punte, sus, la co­mandă, privind cu îndrăz­nea­lă spre orizont.

Aşa că odată destinaţia identi­ficată, nu m-am mai abătut de la „drumul meu”: am venit din Constanţa natală în Bucureşti, am dat admitere la „Facultatea de Jur­nalism”, am învăţat destul de conştiincios şi m-am bucurat de practica pe care am făcut-o în toate domeniile media – pentru că mi-a oferit o viziune de ansamblu şi m-a ajutat să mă lămuresc, fără du­biu, cu privire la zona din jurnalism spre care do­ream să mă îndrept”, a declarat Silvia Ioniță pentru publicația Formula AS.

Silvia Ioniță și-a făcut debutul la radio, iar după ce a ajuns în televiziune și-a dat seama că acesta era locul unde își dorea să rămână.

”Apoi mi-am făcut debutul, dar nu în televiziune, ci în radio: la „Radio Ro­mânia”. După o vreme, am ajuns la „Radio Total” şi apoi la „Radio Uniplus”, pentru ca după aceea viaţa să-mi ofere, în sfârşit, şansa să lucrez în televi­ziune! Şi în televiziune am rămas până azi, la pupitrul de știri, locul în care pot să reprezint cel mai bine această profesie.

Da, la pupitrul unui jurnal de ştiri, acolo e locul cel mai potrivit pentru mine, pe micul ecran. Unora poate să li se pară un loc modest, dar satisfacţia pe care o am, dându-mi seama că oame­nii se uită cu plă­cere la jurnalul pe care îl prezint, este imensă. Câteodată simt cum sticla tele­vizo­rului se topește”, a mai spus Silvia Ioniță.

citește și...