Ce spune Ministrul Sănătății despre carantinarea Capitalei în zilele următoare! Decizia luată în cazul școlilor

23.03.2021, 17:20
Ce spune Ministrul Sănătății despre carantinarea Capitalei în zilele următoare! Decizia luată în cazul școlilor
Ce spune Ministrul Sănătății despre carantinarea Capitalei în zilele următoare! Decizia luată în cazul școlilor

Marți, 23 martie, Ministrul Sănătăţii a făcut dezvăluiri despre o posibilă carantinare a Capitalei în zilele următoare. Vlad Voiculescu a precizat că ‘nicio măsură nu poate fi exclusă nicodată, atâta timp cât vorbim despre sănătatea oamenilor’. 

Ministrul Sănătății a anunțat și noi restricții datorită creșterii masive a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.

Intră Capitala în carantină sau nu?

”Nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată, atâta timp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinarea în zilele imediat următoare. Vor exista câteva măsuri pe care le discutăm acum la ora 13,00, la Ministerul Sănătăţii, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, cu Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Este un set de măsuri care vor fi anunţate cel mai probabil în cursul zilei de astăzi. Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare. (…) Carantina nu poate fi exclusă. Este cu siguranţă în discuţie, odată ce s-a depăşit pragul de 6 la mie, dar asta este o discuţie pe care o avem alături de specialişti în fiecare zi”, a mai spus Ministrul.

Totodată, Ministrul Educaţiei a anunţat că examenele naţionale ar putea fi reprogramate, școlile intră în online doar în localitățile carantinate.

Școală online în zonele carantinate

”Vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul. Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: «şcolile intră în online la intrarea în carantină»”, a anunţat ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de News.ro.

”Având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

citește și...