Raed Arafat, despre carantinarea Bucureștiului. ‘Măsurile actuale vor fi prelungite’

20.03.2021, 17:40
Raed Arafat, despre carantinarea Bucureștiului. 'Măsurile actuale vor fi prelungite'
Raed Arafat, despre carantinarea Bucureștiului. 'Măsurile actuale vor fi prelungite'

Raed Arafat, șeful DSU, a dezvăluit că Bucureștiul nu va intra în carantină, în cadrul ședinței de urgență care a avut loc sâmbătă după-amiază (20 martie) la sediul MAI.

Pe de altă parte, el a mărturisit că va avea loc o ședință la Prefectura București, unde se va decide prelungirea măsurilor actuale de gestionare a epidemiei de coronavirus.

Ce spune Raed Arafat despre carantinarea Bucureștiului

“Mâine va fi o ședință la Prefectura București, dar este pe prelungirea măsurilor actuale cu 14 zile, nu pentru carantină. La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului. Ilfovul a venit cu carantinarea mai multor localități”, a spus secretarul de stat în MAI.

“Duminică va fi o şedinţă de Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru prelungirea măsurilor care sunt şi azi în vigoare. Ele fuseseră luate pentru 14 zile şi expiră duminică. Vor fi prelungite cel mai probabil în forma de azi. Nu am stabilit încă ora”, a spus și Alin Stoica, prefectul Capitalei, citat de Agerpres.

Bucureștiul a înregistrat în ultimele două săptămâni o incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu Sars-CoV-2 de 4,85 la mia de locuitori.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat, în ședință extraordinară, intrarea în carantină a mai multor localități.

Este vorba de comuna Domnești cu satele aparținătoare Domnești și Țegheș, comuna Jilava, orașul Pantelimon și orașul Voluntari. Măsurile intră în vigoare de sâmbătă de la ora 22:00 și sunt valabile până pe 3 aprilie ora 22:00.

citește și...