Ce spune Ludovic Orban despre parada de 1 decembrie și despre Revelion. ”Sunt reguli pe care le vom respecta cu strictețe”

02.11.2020, 08:51
Ce spune Ludovic Orban despre parada de 1 decembrie și despre Revelion. ”Sunt reguli pe care le vom respecta cu strictețe”
Ce spune Ludovic Orban despre parada de 1 decembrie și despre Revelion. ”Sunt reguli pe care le von respecta cu strictețe”

Premierul României, Ludovic Orban a vorbit despre parada de 1 Decembrie și petrecerile de Revelion în contextul pandemiei de coronavirus.

Ludovic Orban spune că în acest an, de 1 Decembrie, nu va mai avea loc parada de la Arcul de Triumf. “Cu siguranță nu va mai fi acea paradă (de 1 decembrie – n.r.), cu siguranță că nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte care să țină cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli pe care le vom respecta cu strictețe”, a declarat premierul României. Ludovic Orban a făcut declarații și despre petrecerile de Revelion. “Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată cum sunt nunțile, botezurile și alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a afirmat acesta, potrivit Digi24.

Șeful Executivului a avut și un mesaj pentru cei care au fost prinși zilele acestea la chefuri private: “Să nu mai participe. Un mesaj foarte simplu: Putem să mai amânăm puțin dorința de a ne distra sau putem să ne distrăm în moduri care să nu ne pună în pericol sănătatea. Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună să în pericol sănătatea. În general tinerii se duc la astfel de petreceri, tinerii poate nici nu simt, mulți sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăvește riscă să își îmbolnăvească părinții, rudele, bunicii care sunt mult mai expuși riscului”.

246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus

Până la data de 1 noiembrie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Încă 5.345 de persoane s-au infectat cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Până astăzi, 7.067 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. 175.975 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.489. Dintre acestea, 910 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.264.304 teste. Dintre acestea, 21.423 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Municipiul București – 555 și județele Cluj – 344, Timiș – 268, Sibiu – 257 și Bihor – 257 sunt zonele cu cele mai multe cazuri noi confirmate de coronavirus.

citește și...