Ce spune Ludovic Orban despre o eventuală restricționare a circulației pe timp de noapte. ”Să vedem efectele în alte țări”

26.10.2020, 13:39
Ce spune Ludovic Orban despre o eventuală restricționare a circulației pe timp de noapte. ”Să vedem efectele în alte țări”
Ce spune Ludovic Orban despre o eventuală restricționare a circulației pe timp de noapte. ”Să vedem efectele în alte țări”

Ludovic Orban a comentat despre eventualitatea de restricționare a circulației pe timp de noapte din cauza pandemiei de coronavirus.

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat despre restricționarea circulației pe timp de noapte că autoritățile din România așteaptă să vadă ce efect are această măsură în țările care au adoptat-o deja. că vizați de această măsură sunt în special tinerii care merg la petreceri private, în condițiile în care acestea s-au dovedit a fi principalele focare de infectare cu noul coronavirus.

„Când vom avea ceva de anunțat pe tema asta, vom anunța. Deocamdată vrem să vedem efectele în alte țări, unde se aplică măsura. Știm că această restricționare afectează mai puțin populația matură. În special adolescenții sunt cei care sunt activi după ora 23.00. Dar să vedem efectele în alte țări”, a afirmat premierul României, potrivit Digi24.

Ce spune Ludovic Orban despre măsurile care au fost luate deja

Primul ministru al României a comentat și despre măsurile de protecție care au fost luate deja în contextul pandemiei de COVID-19. De asemenea, el a afirmat că numărul de cazuri din capitală nu a mai crescut în ultimele zile.

„Pe de altă parte, să vedem efectul măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri importante – trecerea învățământului în sistem online, portul obligatoriu al măștii, închiderea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor. Sunt măsuri care reduc interacțiunea socială și care, considerăm noi, vor genera efecte. De altfel, se vede la București că deocamdată suntem pe un platou, nu a mai crescut numărul de cazuri”, a completat Ludovic Orban.

Premierul României a spus că petrecerile private s-au dovedit a fi principala sursă de infectare cu COVID-19, conform rezultatelor anchetelor epidemiologice. „Știți că am luat decizia de a nu mai permite organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive, sărbătoriri în spații de evenimente sau restaurante, pentru că pe primul loc ca și cauză a infectării erau aceste evenimente, în anchetele epidemiologice. Sigur că se mai pot organiza, dar numai în spații private. Sfatul nostru este să se abțină inclusiv tinerii, adolescenții, să participe la astfel de petreceri private”, a încheiat acesta.

citește și...