Ce spune Ludovic Orban despre carantină după alegerile din 6 decembrie. Ce se va întâmpla după această dată

30.11.2020, 16:27
Ce spune Ludovic Orban despre carantină după alegerile din 6 decembrie. Ce se va întâmpla după această dată
Ce spune Ludovic Orban despre carantină după alegerile din 6 decembrie/ foto: shuttestock

Ludovic Orban a rupt tăcerea și a explicat ce se va întâmpla după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Zvonurile că România va intra într-un lockdown la nivel național după alegeri sunt din ce în ce mai multe. Premierul României a ținut să lămurească aceste aspecte.

Ludovic Orban a spus că sunt doar minciuni

‘Este o minciună gogonată. Am avut un moment dificil, pe parcursul a 7-8-10 zile, am avut un trend de creştere îngrijorător. În faţa acestui trend am luat măsuri de restricţie. Rezultatele acestor măsuri se simt.

Economia României nu-şi poate permite un astfel de lockdown, noi trebuie să menţinem un echilibru. (…) Din punct de vedere economic România nu-şi poate permite un lockdown. Lockdown înseamnă încă o cădere economică şi ar pune în pericol trendul de creştere economică pe care îl avem cert’, declarat primul ministru duminică seară, la un post de televiziune, potrivit News.ro.

Ce spune Klaus Iohannis despre o creștere a numărului de îmbolnăviri după alegerile parlamentare

Klaus Iohannis a făcut o vizită luni, 30 noiembrie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Președintele României a precizat că nu se așteaptă la o creștere în numărul îmbolnăvirilor de coronaviurs după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

‘Nu ne aşteptăm la o creştere a numărului de infectări după alegerile parlamentare, pentru că noi suntem bine pregătiţi, cunoaştem felul în care ne-am pregătit pentru locale, a funcţionat bine atunci şi va funcţiona mult mai bine acum. Acea creştere nu s-a datorat alegerilor locale. Ele s-au desfăşurat în perioada în care în toată lumea şi în special în Europa numărul de cazuri a crescut de la săptămână la săptămână. Nimeni nu s-a infectat fiindcă s-a dus la vot, oamenii s-au infectat fiindcă nu au respectat măsurile sanitare. Siguranţa secţiilor de votare va mai bună ca la alegerile locale. Deci nu, nu ne aşteptăm la o creştere a ratei de infectare după alegerile parlamentare”, a afirmat Klaus Iohannis, notează News.ro.

 

citește și...