Ce spune CTP despre semifinala pierdută de Simona Halep la Australian Open

01.02.2020, 11:52
Ce spune CTP despre semifinala pierdută de Simona Halep la Australian Open
Ce spune CTP despre semifinala pierdută de Simona Halep la Australian Open

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre semifinala pierdută de Simona Halep la Australian Open. Jurnalistul consideră că românca are șansi mari în competițiile de anul acesta. 

Ce spune CTP despre semifinala pierdută de Simona Halep la Australian Open

Deși Halep a fost înfrântă, CTP a lăudat-o și a explicat în detaliu de ce crede că a pierdut. 

„Simona a jucat foarte bine, sunt puține lucruri pe care i le-aș putea reproșa, poate doar serviciul doi. A fost ceva mai moale decât în meciurile anterioare, ceea ce i-a permis Muguruzei să i le atace de multe ori cu returul. Tactic a jucat foarte bine, așa cum a stabilit cu Darren Cahill. A atacat, și-a asumat atacuri, are acea componentă ofensivă așa cum a avut acum doi ani”, a spus Popescu.

„De cealaltă parte, am avut o Garbine Muguruza la cel mai înalt nivel al acestei mari jucătoare. După o perioadă foarte lungă de joc prost, am văzut-o pierzând meciuri în mod dezolant. Aproape că sunt ani de când ea n-a mai jucat atât de bine. Și-a revenit la nivelul ei maxim, a făcut multe lovituri direct câștigătoare, dar pe acestea Simona le aștepta. Surpriza a fost determinarea ieșită din comun a Garbinei de a recupera, de a alerga după mingi ca și pierdute. A scos un număr impresionat de astfel de mingi și unele dintre ele cu noroc. Norocul face parte din joc, dar norocul nu vine decât atunci când încerci, când îl cauți. S-a dus în extensie totală, să se rupă, după niște mingi și le-a trimis cumva, unde-o fi să fie, în teren și au intrat. Au fost 4-5 mingi de felul acesta și i-au dat sentimentul Simonei că e nedreptățită, pentru că ea făcuse tot ce trebuia pentru a câștiga punctul. De aceea a rupt racheta de pământ”, a mai declarat CTP.

„N-am ce să-i reproșez, dar ce să faci când joacă în felul acesta Garbine Muguruza? A servit extraordinar, au fost nenumărate mingi de break ale Simonei, în ambele seturi. Muguruza a servit de fiecare dată excepțional și a reușit să remonteze. Nu avem de ce să fim triști, Simona a făcut un turneu foarte bun aici, a făcut semifinală la Australian Open. După cum arată jocul și starea ei, are perspective foarte bune alături de Darren Cahill în acest an”, a conchis jurnalistul, la Digi 24.

 

citește și...