Ce spune CTP despre elevul din Buzău sancționat cu nota 2 la purtare

16.01.2020, 17:55
Ce spune CTP despre elevul din Buzău sancționat cu nota 2 la purtare
Ce spune CTP despre elevul din Buzău sancționat cu nota 2 la purtare

Un elev din Buzău a fost sancționat cu nota 2 la purtare, după ce a ironizat-o pe una dintre profesoarele sale. Cazul a ajuns în instanță și pedeapsa a fost anulată. Iată ce spune CTP despre situația școlarului. 

Totul a început în 2018, atunci când un elev din Buzău a scris pe un grup de pe Facebook un comentariu ironic la adresa profesoarei sale de desen. Femeia s-a revoltat, așa că a solicitat liceului să facă o anchetă, care s-a finalizat cu o sancțiune aspră, nota 2 la purtare.

Ce spune CTP despre elevul din Buzău sancționat cu nota 2 la purtare

Familia băiatului a contestat decizia în instanță, iar judecătorii au anulat pedeapsa. 

„În urma unei note de 3 luată la desen, dar ascultat la teorie care nu a fost predată, a făcut un comentariu mai acid. De aici au început toate problemele lui. Liceul cere ca elevul să fie perfect dar liceul nu vede ce are în ogradă, ei știau de videoclip, lor li s-a părut corect acel videoclip care avea cuvinte nelalocul lor”, a declarat Elena Voicu, mama elevului, pentru Digi 24. 

Cristian Tudor Popescu a analizat, la o emisiune TV, cazul neobișnuit din Buzău. 

„Această știre nu menționează ce a spus elevul. Hai să vedem care e crima! O să spun eu acum, m-am mirat că n-ați dat. Să vedem ce a pus pe Facebook: «Colegiul Hașdeu e liceul în care e interzisă purtarea bărbii şi părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, acest struţo-cămilă al artei, care se zbate între vocaţia de a cânta şi a desena». Acest elev are o ironie de o bună calitate, aici nu e vorba de insulte, de trivialități. Este o ironie de foarte bună calitate, mai ales că știe ce e aceea o struțo-cămilă și folosește bine această expresie care vine de la Dimitrie Cantemir, ceea ce înseamnă un nivel destul de ridicat al acestui text”, a subliniat gazetarul.

Jurnalistul crede că elevul „pune în opoziție regulile stricte ale liceului cu faptul că doamna profesoară se manifestă în timpul liber așa, cu acele versuri, care nici acelea nu sunt un capăt de țară. E un limbaj foarte cunoscut elevilor, nimic special, iar doamna profesoară n-a făcut cu acel clip vreo obscenitate. E o melodie nevinovată, e genul de temă foarte răspândită printre tineri și tineri sunt și profesorii. Doar n-o să pretindem acum ca o profesoară să fie călugăriță. N-a făcut nimic deosebit, elevul la rândul lui a ironizat-o într-un mod fin și inteligent și lucrurile trebuiau să se încheie aici, pentru că acel clip era public”.

citește și...