Ce salariu are Patriarhul Daniel. Înaltul Prelat face parte din categoria celor mai bine plătiți bugetari din România

25.05.2022, 18:55

Patriarhul Daniel încasează zeci de mii de euro lunar. Înaltul Prelat  face parte din categoria celor mai bine plătiți bugetari din România. „Bogăția și sărăcia nu sunt un scop în sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de îndepărtare de Dumnezeu și de semeni”, spunea Patriarhul Daniel, în urmă cu câțiva ani. Cât câştigă pe lună Patriarhul Daniel, şeful Bisericii Ortodoxe Române!

Începând de la 1 ianuarie 2019, șeful Bisericii Ortodoxe Române a beneficiat de creșterea salariului minim pe economie, iar venitul lui a ajuns la 23.920 lei pe lună, potrivit capital.ro. În anul 2018, salariul Patriarhului Daniel era de 16.600 de lei, salariu egal cu cel al președintelui Senatului României.

Înaltul Prelat a fost ales în cea mai înaltă funcţie de către Colegiul Electoral Bisericesc în data de 12 septembrie 2007.

Patriarhul Daniel a fost director adjunct al institutului

Dan Ilie Ciobotea, pe numele său real, a fost student la Institutul Teologic Universitar din Sibiu, unde a obținut Diploma de licență în teologie. Acesta a frecventat cursurile de doctorat în cadrul Institutului Teologic Universitar din București, iar apoi, continuă studiile la Facultatea de Teologie Protestantă a Universității de Științe Umane din Strasbourg. Ulterior, a urmat vreme de doi ani la Universitatea Albert Ludwig, Facultate de Teologie Catolică. În 1980, acesta a fost lector la Institutul Ecumenic de la Bossey-Elveția, iar între anii 1986-1988 a fost director adjunct al institutului.

Patriarhul Daniel și-a atras o serie de critici în ultimii ani după ce s-a prezentat la diferite procesiuni religioase în mașini scumpe. Cei mai de seamă reprezentați ai Bisericii Ortodoxe Române folosesc mașini marca Mercedes.

Ce părere are Patriarhul Daniel despre bogăție

„Bogăția și sărăcia nu sunt un scop în sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de îndepărtare de Dumnezeu și de semeni. El nici nu mulţumeşte lui Dumnezeu, nici nu miluieşte pe săraci, ci se gândeşte doar la sine, se asigură material, dar se însingurează spiritual. Sufletul bogatului nemulţumitor sau nerecunoscător şi nemilostiv a devenit întru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc.

Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a mânca, de a bea şi de a se veseli, în totală uitare de Dumnezeu şi de semeni”, le-a spus Patriarhul Daniel credincioșilor, în urmă cu câțiva ani.

citește și...