Ce s-a întâmplat, de fapt, cu bebelușul mort din Suceava în timpul botezului! Verdictul medicilor legiști

06.05.2021, 08:23
Ce s-a întâmplat, de fapt, cu bebelușul mort din Suceava în timpul botezului! Verdictul medicilor legiști

Cazul bebelușului din Suceava mort la puțin timp după botez, a șocat o țară întreagă. Micuțul a decedat la finalul lunii ianuarie a acestui an, însă medicii legiști din Suceava abia acum au terminat de efectuat necropsia lui. S-a dovedit că bebelușul a murit în urma insuficienței respiratorii pe fondul unei pneumonii interstițiale.

Conform Adevărul, medicii legiști au mai precizat că micuțul era născut prematur, „nevaccinat şi nedispensarizat“. Pe de altă parte, familia copilului nu este de acord cu raportul medicilor legiști.

Familia bebelușului va contesta raportul legal

Tatăl băiețelului mort a declarat că va contesta raportul de expertiză. Bărbatul a spus că micuțul nu prezenta simptome de boală şi că, dacă ar fi fost așa, cu siguranţă ar fi luat decizia să amâne botezul. În plus, el a mai mărturisit că înainte să fie introdus în apă copilul plângea cu forţă, iar când a fost scos sunetele nu se auzeau la fel de bine

În schimb, medicii de pe ambulanță au constatat că bebelușul s-a înecat cu apa din cristelniță.

„Sus-numitul a fost internat pe Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în perioada 31.01 – 1.02, între orele 14.49 – 01.30, cu diagnostic Stop cardio-respirator resuscitat, insuficienţă respiratorie severă, înec prin imersie de apă, encefalopatie hipoxică. Pe parcursul spitalizării nu s-au efectuat examene radiologice, examene ecografice, explorări imagistice, alte examene de specialitate şi test RT-PCR Sars Cov2”, se arată în raport.

citește și...