A fost efectuată necropsia bebelușului din Suceava, mort după botez! Ce au descoperit medicii legiști

03.02.2021, 16:25
A fost efectuată necropsia bebelușului din Suceava, mort după botez! Ce au descoperit medicii legiști
A fost efectuată necropsia bebelușului din Suceava, mort după botez! Ce au descoperit medicii legiști/ foto: pixabay

Medicii legiști au efectuat necropsia bebelușului din Suceava, mort la câteva ore după ce a fost botezat. Cauza decesului micuțului ar fi fost lichidul aspirat în plămâni.

Băiatul de șase săptămâni ar fi fost scufundat complet în apă, la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din Suceava.

După necropsie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a decis să înceapă urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat duminică, 31 ianuarie, botezul. Preotul este acuzat de ucidere din culpă.

Care este cauza decesului

În plămânii bebelușului s-ar fi găsit lichid. Același lucru a fost confirmat și de medicii care au încercat să îl resusciteze pe cel mic, scrie DIGI24.

Micuțul a început să se simtă rău după ce a fost băgat în apă de preot. Raportul complet al autopsiei va fi finalizat abia după câteva săptămâni.

‘L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?’, a declarat tatăl copilului, potrivit Monitorul de Suceava.

Arhiepiscopul Tomisului, reacție halucinantă după decesul micuțului

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a mărturisit că ritualul botezului nu va fi schimbat după moartea bebelușului din Suceava.

‘Nicicum nu se schimbă ritualul. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Nu se schimbă nimic. Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă’, a spus Arhiepiscopul Tomisului, citat de Hotnews.

citește și...