Ce pensie alimentară va primi fiul Danei Războiu, după ce și-a dat în judecată tatăl

15.03.2021, 12:34
Ce pensie alimentară va primi fiul Danei Războiu, după ce și-a dat în judecată tatăl
Ce pensie alimentară va primi fiul Danei Războiu, după ce și-a dat în judecată tatăl

Fiul fostei prezentatoare tv Dana Războiu a reușit să câștige procesul cu tatăl lui! Băiatul l-a dat în judecată pe fostul ministru al Sănătății, Ovidiu Brînzan, fiind nemulțumit de pensia alimentară pe care i-o dădea lunar. 

Băiatul Danei Războiu a depus o acțiune la Judecătoria Sectorului 1 din București, unde a cerut majorarea pensiei de întreținere.

Conform Cancan.ro, magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 din București au dat verdictul în procesul pe care fiul fostului ministru al Sănătății. Judecătorii au admis cererea depusă de fiul Danei Războiu.

Fiul Danei Războiu a câștigat procesul cu tatăl său

În trecut, Ovidiu Brînzan îi achita fiului său o pensie alimentară de aproximativ 120 de euro, aproximativ 600 de lei. După ce magistrații au luat o decizie în acest proces, fostul ministru al Sănătății este obligat să plătească o pensie de întreținere în cuantum de un sfert din veniturile sale nete cumulate.

Mai mult de atât, fostul ministru este obligat să mai plătească 4000 de lei cheltuieli de judecată, însă poate ataca decizia în termen de 30 de zile, mai scrie Cancan.ro.

„Admite, în parte, cererea. Majorează pensia de întreţinere stabilită în sarcina pârâtului prin Sentinţa civilă nr. 10165/2005, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în dosarul nr. 19057/2005, de la suma de 600 lei la un cuantum lunar de 1/4 din veniturile nete cumulate încasate lunar. Obligă pârâtul la plata către reclamant a pensiei de întreţinere în cuantum de 1/4 din veniturile nete cumulate încasate lunar, începând cu data introducerii acţiunii, 18.08.2020, şi până la majoratul minorului, precum şi în continuare, pe toată durata studiilor, dacă acesta va continua studiile după împlinirea vârstei de 18 ani, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei 4.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată efectuate în prezenta cauză. Executorie. Cu drept de apel, în termen de 30 de zile de la data prezentei hotărâri, cererea de apel urmând a se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei’, se arată în decizia judecătorilor.

citește și...