Ce meserie a avut Cătălin Amarandei înainte de a participa la ‘Chefi la cuțite’! Finalistul a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu

17.06.2021, 14:21
Ce meserie a avut Cătălin Amarandei înainte de a participa la 'Chefi la cuțite'! Finalistul a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu
Ce meserie a avut Cătălin Amarandei înainte de a participa la 'Chefi la cuțite'! Finalistul a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu

Cătălin Amarandei, finalist în sezonul 9 ‘Chefi la cuțite’, a dezvăluit ce meserie a avut înainte de a participa la show-ul culinar de la Antena 1. 

Cătălin Amarandei a făcut parte din echipa albastră a lui chef Florin Dumitrescu, iar pe parcursul competiției a avut preparate surprinzătoare nu doar prin gust, ci și prin aspect. După finala ‘Chefi la cuțite’, concurentul s-a destăinuit și a povestit ce a făcut înainte de a fi bucătar.

Cătălin Amarandei, dezvăluiri după finala ‘Chefi la cuțite’

‘La 14 ani, când am început să lucrez, filmam la nunți. Mergeam ca și cărăuș de cameră. Schimbam casete, făceam poze, îl ajutam pe un prieten. Am început așa și pe timpul liceului am făcut toate astea cu el. După liceu voiam o schimbare, pentru că dădusem de gustul banilor mai bine și voiam mai mult. Eram puștan și nu mă mai regăseam.’, a povestit finalistul de la Chefi la cuțite, sezonul 9.

Cătălin Amarandei a lucrat pentru o familie înstărită din Saint-Tropez, însă pandemia l-a făcut să se întoarcă în România. Soția lui a fost cea care l-a convins să participe la ‘Chefi la cuțite’.

‘Din toată chestia cu pandemia, asta a fost partea cea mai bună. Am fost forțată de împrejurări să vin acasă. Mă bătea soția la cap într-una. Da, am lucrat în Saint-Tropez foarte mult timp, din 2016, și în Alpii francezi. Am lucrat ca bucătar personal pentru o familie foarte înstărită. Atunci când gătești pentru o familie nu ai oră, program, nimic. Dacă la 12 noaptea le era foame, trebuia să mă trezesc și să merg în bucătărie. E mult mai dificil. La un restaurant este altceva. Meniul se făcea acolo în fiecare seară pentru ziua următoare. Nu se făcea nimic în avans’, a declarat Cătălin Amarandei la Antena Stars.

A lucrat mulți ani în străinătate

Concurentul a fost întotdeauna pasionat de bucătărie, motiv pentru care a făcut mai multe cursuri de specializare în străinătate.

‘Am lucrat în Marea Britanie la un restaurant cu specific franțuzesc, am primit un job ca sous chef la un hotel super mișto. Experiența e super faină, vedeai diferența de mentalitate dintre angajatorul străin și cel român. Nu se compară modul în care înveți gastronomie acolo cu cel de aici.

Am realizat că asta vreau să fac, să gătesc, așa că am plecat în Dublin, într-un steakhouse. Am plecat la trei rozete, pe coasta Oceanului, am primit o ofertă. Am semnat apoi un contract cu o familie înstărită din Saint Tropez, să le gătesc. Munca pentru ei era solicitantă, am început în 2016 și lucrez și în prezent‘, a mai dezvăluit Cătălin Amarandei, după finala ‘Chefi la cuțite’.

Cătălin Amarandei a fost primul concurent care s-a calificat în finala ‘Chefi la cuțite’.

‘Primul finalist! Nu mi-a venit să cred, am simțit că explodez de fericire în interior. Este o senzație și un sentiment de nedescris. Este o împlinire sufletească personală ce nu are termen de comparație. Este OK-ul care îmi spune că ceea ce fac, fac foarte bine’, a mai spus el.

citește și...