Ce i-a transmis Călin Geambașu lui Dan Bittman. ”Ție ți se pare că ai ajutat realmente pe cineva?!”

10.10.2021, 13:01
Ce i-a transmis Călin Geambașu lui Dan Bittman. ”Ție ți se pare că ai ajutat realmente pe cineva?!”
Ce i-a transmis Călin Geambașu lui Dan Bittman. ”Ție ți se pare că ai ajutat realmente pe cineva?!”

Călin Geambașu, în vârstă de 44 de ani, a transmis un mesaj public pentru Dan Bittman, în vârstă de 59 de ani. Solistul trupei Holograf a pornit mișcarea “Nu vreau”, prin care îi îndeamnă pe românii care sunt împotriva vaccinării anti-covid și împotriva restricţiilor să posteze pe Facebook o poză cu o hârtie pe care să scrie „Nu vreau”.

Pe durata pandemiei de coronavirus, Dan Bittman, solistul trupei Holograf,  a fost unul dintre cei care au contestat vehement măsurile de restricție impuse de autorități. Artistul pornit mişcarea “Nu vreau” în rândul românilor, prin care îi îndeamnă pe aceştia să arate autorităților că nu sunt de acord cu măsurile impuse.

„Vreau să aprind aici în emisiunea ta o făclie, să văd dacă sunt un fraier în ţara mea şi sunt un dobitoc care apare pe la emisiuni şi mă înjur cu autorităţile. Fiecare dacă poate să-şi facă o poză acasă să o pună pe Facebook, dacă mai e voie, cred că e voie, să scrie pe ea. Dacă au curaj, să apară pe Facebook cu o hârtie pe care să scrie nu vreau. Este ca în filmul ăla cu maimuţele şi prima maimuţă zice că nu vreau. Nu vreau să vă cred.  V-am lăsat doi ani de zile să mă minţiţi în faţă. Nu vreau să cred că ne vreţi binele când, de fapt, ne vreţi răul”, a spus recent Dan Bittman în emisiunea lui Marius Tucă.

Ce i-a transmis Călin Geambașu lui Dan Bittman.  ”În loc să lansezi campanii potrivnice și să conduci revolte împotriva sănătății și ordinii publice, mai bine ți-ai schimba discursul și acțiunile înspre responsabilitate și normalizare”

Călin  Geambașu a transmis, pe contul său de Facebook, un mesaj pentru Dan Bittman în care îl îndeamnă pe acesta să își folosească reputația și influența pentru acțiuni care să ajute la responsabilitate și normalizare.  ”De ce faci asta, Dane? Sigur ajuți? În loc să instigi înspre împotrivire, mai bine ți-ai folosi reputația și influența pentru a îndemna oamenii să se îndrepte către civism și soluții. Ca în alte țări pe care le admirăm. Ești un artist iubit și respectat, așa că în loc să lansezi campanii potrivnice și să conduci revolte împotriva sănătății și ordinii publice, mai bine ți-ai schimba discursul și acțiunile înspre responsabilitate și normalizare. Tocmai, pentru a se ameliora situația generală și a se reduce presiunea de pe spitale!

De ce ar fi bine așa? Fiindcă doar așa ne vom reveni, Dane! Așa cum încep să-și revină muuuulte țări unde procentul de oameni vaccinați este net superior nouă, iar cazurile grave în scădere. Exemple sunt multe. Pe Glob, mai mult de 3 miliarde de oameni deja s-au vaccinat, iar în țările lor se ridică rând pe rând restricțiile. Nu vrei să fie așa și la noi? Cei care produc și vând vaccinuri erau deja multimiliardari încă de dinainte de pandemia Covid, așa că nu se îmbogățesc ei “pe spatele nostru”, de Daci Liberi… ”, a scris Călin Gembașu în mediul online.

”Deși pare că ajuți, să știi că prin mesaje și atitudini potrivnice ești contraproductiv în această cauză. Ție ți se pare că ai ajutat realmente pe cineva?! Prin oponență gratuită, societatea (cu tot ce înseamnă ea, inclusiv noi, artiștii) va sta blocată în idei și acțiuni ce vor împiedica reluarea vieții în firescul ei.  Avem secțiile ATI full, medicii epuizați, România a cerut ajutor extern, iar ieri am avut cele mai multe decese din Europa, cu sute de morți pe zi. (!) E ok, Dane?  Un protest, ceva? Poate chiar în fața spitalelor, așa cum făcea o colegă a ta protestatară numindu-i pe medici…”criminali”. yo zic că sunt în continuare eroi, aceiași eroi la care apelăm cu toții când ne este cel mai greu și suntem în suferință.  În aceste momente au și ei nevoie de ajutorul nostru, ca să ne poată ajuta tot pe noi, de fapt.  Te rog, Dane! Semnat: un fan absolut al artistului Dan Bittman”, a completat Călin Geambașu.

citește și...