Ce a pățit femeia din Suceava care și-a scos din sicriu bărbatul mort de coronavirus

01.07.2020, 15:58
Ce a pățit femeia din Suceava care și-a scos din sicriu bărbatul mort de coronavirus
Ce a pățit femeia din Suceava care și-a scos din sicriu bărbatul mort de coronavirus

Situație de nedescris la Gura Humorului! Autoritățile au decis la locuința unei familii de romi, după ce au primit informații că rudele au deschis sicriul sigilat și au scos trupul neînsuflețit al unui bărbat de 41 de ani, mort de coronavirus în spitalul din Suceava.

Luni, 29 iunie, soția bărbatului decedat a ridicat trupul neînsuflețit al acestuia de la morga spitalului și a semnat că va respecta toate regulile sanitare prevăzute pentru înhumarea persoanelor care au fost infectate cu coronavirus, scrie Monitorul de Suceava.

Femeia nu a recunoscut că l-a scos din sicriu

Din nefericire, acest lucru nu s-a întâmplat, iar rudele bărbatului au scos trupul acestuia din sicriu, pentru priveghi. Bărbatul a murit în urma infecției cu COVID-19, însă familia lui susține că el a murit de cancer. Soția acestuia nu a vrut sub nici o formă să recunoască faptul că a umblat la sicriu

‘L-au scos din sicriul sigilat, l-au îmbrăcat, l-au pus în sicriu cu capac frigorific și au vrut să-l îngroape joi. După mare scandal, i-a convins poliția să-l înmormânteze marți, 30 iunie’, a declarat Dinu Sădean, directorul DSP Suceava.

Au făcut un mare scandal

La funeraliile bărbatului de 41 de ani au participat 100 de persoane. Mai mult de atât, soția bărbatului mort a fost amendată de DSP, pentru încălcarea regulilor sanitare, cu 10.000 de lei, iar poliția i-a făcut dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În plus, DSP a dispus și măsura autoizolării la domiciliu pentru rudele bărbatului, iar aceștia urmează să fie verificați de poliție.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 326 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Județele unde de la ultima raportare oficială au fost raportate cazuri mai numeroase sunt Galați, Suceava, Dâmbovița și Buzău.

La ATI, în acest moment, sunt internați 222 de pacienți, iar 1.651 au murit. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

citește și...