Ce a pățit actrița Maia Morgenstern în metrou. ”Ce cauți printre oameni dacă tușești?”

23.05.2021, 10:48
Ce a pățit actrița Maia Morgenstern în metrou. ”Ce cauți printre oameni dacă tușești?”
Ce a pățit actrița Maia Morgenstern în metrou. ”Ce cauți printre oameni dacă tușești?”

Actrița Maia Morgenstern, în vârstă de 59 de ani, a povestit recent despre o experiență prin care a trecut la metrou.

Binecunoscuta actriță Maia Morgenstern a povestit, în mediul online, cum a fost certată de călători la metrou, în momentul în care a început să tușească.

Artista a explicat că a tușit din cauza fumatului, nicidecum pentru că s-ar fi îmbolnăvit.

Ce a pățit actrița Maia Morgenstern în metrou. ”Am coborât și mi-am continuat drumul pe jos”

Maia Morgenstern a explicat că accesul de tuse a fost provocat de fumat. Actrița a mărturisit că face eforturi pentru a scăpa de acest vic iu.

”Încerc să mă las de fumat. Mă rog, Încerc. Fac și eu acolo niște efortulețe, cât de cât. Și nici nu-i așa de greu. Am și rezultate, oho: până acum m-am lăsat de nu știu câte ori. Da. Da’ acuma, gata! Mă las. E complicat și sâcâitor. Și penibil uneori, chiar neplăcut: disconfort, nervozitate, transpirații reci, neputință, renunțare, sentimente de vinovăție, insomnie, tremurături… Și tuse. Tusea aia neplăcută, nesfârșită, dizgrațioasă. Tusea în vremurile acestea e ca un stigmat. Este un stigmat, o pecete, o condamnare: oamenii se uită urât la tine, se îndepărtează, se feresc de tine. Și e firesc. Pentru mine e firesc. Suntem oameni, suntem vulnerabili, suntem înspăimântați. Ne e frică: pentru noi și pentru ceilalți. Suntem bântuiți de sentimente contradictorii. Așa e, așa sunt și eu, nici mai bună, nici mai rea. Deși… în fine. Mă lupt și eu cu starea de confuzie, de dezorientare, de neîncredere. Depresie? Să nu folosim cuvinte mari, să nu abuzam. Și vreau să mă las de fumat. Și vreau să evit derapajele.  Vreau sa evit derapajele. Și aglomerațiile. Evit aglomerațiile. Astăzi am plecat devreme de acasă. Am lăsat să treacă vreo două, că erau cam aglomerate. Metrouri. Despre Metrou vorbesc, eu circul preponderent cu Metroul. Cu mijloace de transport în comun, basicali(sic), că am timp să citesc, să scriu, să privesc”, a scris actrița pe contul său de socializare.

”În fine, am apucat să mă urc într-un al treilea tren sosit, Metrou. Și, fatalitate, m-a apucat tusea, costurile colaterale ale voinței mele de a mă lăsa. Efectele nedorite ale anilor tabacici, rezistență nedorită a organismului meu obișnuit cu țigările.  Tușeam, o tuse nesfârșită, penibilă, de nestăpânit. Geaba mască, geaba distanțare, geaba încercam să mă izolez în zona burdufului. Oamenii au reacționat: m-au certat. Ce cauți printre oameni dacă tușești? Stai în casă, nu mai ieși… etc. Nu m-am supărat. Nu m-am apucat să explic. Nu mă (mai) justific. Am coborât și mi-am continuat drumul pe jos. E vreme frumoasă.  Bine, sunt obișnuită, pe mine mereu mă ceartă lumea pentru ceva: ba că sunt, ba ca nu sunt.  Și dacă sunt, de ce sunt?!? Și dacă nu sunt, de ce nu sunt?!? Sunt bine, mulțumesc!”, a adăugat aceasta.

citește și...