Cauza morții lui Gabi Luncă! Medicii au explicat ce i-a adus sfârșitul artistei

04.04.2021, 10:54
Cauza morții lui Gabi Luncă! Medicii au explicat ce i-a adus sfârșitul artistei
Cauza morții lui Gabi Luncă! Medicii au explicat ce i-a adus sfârșitul artistei

Gabi Luncă a murit, vineri (2 aprilie), la Spitalul Județean din Ilfov. Artista de 81 de ani s-a stins din viață în urma infecției persistente cu COVID-19. 

Medicii de la Spitalului Județean Ilfov au oferit primele declarații despre decesul lui Gabi Luncă și au explicat ce anume i-a adus sfârșitul regretatei soliste de muzică lăutărească.

Ce i-a grăbit moartea lui Gabi Luncă

În urmă cu aproape o lună, Gabi Luncă a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19, iar familia ei a sperat ca aceasta să scape de infecție.

Potrivit doctorilor care au îngrijit-o în ultimele clipe din viață, Gabi Luncă a dezvoltat disfuncție multiplă de organ din cauza formei severe de COVID-19.

“Pacienta de 82 ani, internată pe 13.03 în spitalul nostru și admisă în STI în 1.04 cu pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%, cu evoluție trenantă și necesar de ventilație mecanică inițial noninvazivă, ulterior, intubată pentru ARDS pulmonar.

Ulterior, a dezvoltat disfuncție multiplă de organ și a survenit decesul în data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocolalele medicale, pacienta nu a prezentat infecții asosiate actului medical, secreția traheală a fost negativă la intubație. S-a ținut legătura cu familia și a fost informată permanent de starea pacientei”, au declarat reprezentanții Spitalului Județean Ilfov, notează playtech.ro.

Când și unde va fi înmormântată Gabi Luncă

Conform Click!, copiii lui Gabi Luncă au făcut o solicitare la DSP prin care cereau să li se aprobe o înmormântare creștinească pentru regretata solistă. Cererea a fost acceptată, iar Gabi Luncă va fi condusă pe ultimul drum cu porumbei albi și covor roșu.

În plus, familia lui Gabi Luncă va deshuma trupul neînsuflețit al lui Ion Onoriu, care este înmormântat la Cimitiriul Străulești acum, pentru a-și dormi somnul de veci alături de soția lui, Gabi Luncă, la cimitirul Dămăroaia, așa cum și-a dorit artista.

“Asta a fost dorința mamei mele, să fie împreună cu tata și după moarte. Vom face tot ce este posibil să-i îndeplinim dorința. Îmi înmormântez ambii părinți”, a declarat Rebeca Onoriu, pentru Click!

citește și...