Câți bani încasează Florin Piersic. Ce pensie are marele actor după o viață pe scenă

18.11.2021, 12:58
Câți bani încasează Florin Piersic. Ce pensie are marele actor după o viață pe scenă
Câți bani încasează Florin Piersic la un singur spectacol de teatru

Artistul Florin Piersic este unul din cei mai importanți actori ai României, reușind să facă istorie în lumea teatrului și a cinematografiei românești. Artistul și-a petrecut 65 de ani pe scenă, unde a adus  bucurie în sufletele oamenilor cu aparițiile și interpretările sale. Veniturile actorului sunt destul de modeste, comparativ cu cariera sa longevivă.

Florin Piersic în vârstă de 85 ani încasează o pensie extrem de mică, după 65 de ani de muncă.

Actorul călătorește mult și nu se dezlipește de scenă și de public. Cel mai recent proiect al artistului a fost desfășurat la Bruxelles, unde a prezentat publicului belgian un spectacol numit “Străini în noapte”, regizat de regretatul Radu Beligan. Mai mult, actorul va pleca în Dubai, unde va face un reportaj al vieții sale, cu ajutorul lui Dan Negru și a celor din Emirate.

Cât încasează actorul Florin Piersic

Artistul încasează de la stat o pensie în valoare de 2.000 de lei la care se adaugă o îndemnizație lunară de la Uniunea Teatrala în valoare de 2.700 de lei, în total 4.700 de lei, potrivit fanatik.ro.

Actorul are trei locuințe, printre care se numără o casă de vacanță în judetul Cluj, scrie spynews.ro.

Artistul încă susţine spectacole, iar cel mai recent a fost sustinut la Bruxelles, piesa „Străini în noapte”.

„Mă voi întoarce la Bruxelles, după doi ani de la ultimul recital pe care l-am susținut, în fața românilor de acolo. În ciuda problemelor cauzate de pandemie, mi-a dat telefon domnul Ciprian, organizatorul evenimentului, care mi-a spus că nu poate amâna spectacolul, pentru că toată lumea s-a bucurat că vin să joc acolo. Sunt fericit că oamenii mă iubesc, în continuare, așa cum vă iubesc și eu pe voi toți, iar emisiunea pe care v-o pregătesc de Crăciun va sta și ea, mărturie”, a declarat Florin Piersic pentru fanatik.ro.

Actorul va filma emisiunea de Crăciun în Dubai

„Urmează pentru mine o perioadă agitată, pentru că, în luna decembrie, voi merge în Dubai, la invitația lui Dan Negru, vom filma emisiunea de Crăciun, care deja a devenit tradițională. De această dată, voi pregăti telespectatorilor o surpriză și voi comenta fotografiile pe care le-am făcut, de-a lungul anilor, în timpul călătoriilor petrecute în străinătate”, a explicat Florin Piersic pentru fanatik.ro.

 

 

 

citește și...