Câte persoane pot participa la o petrecere într-un apartament. Explicația lui Marcel Vela

22.05.2020, 12:45
Câte persoane pot participa la o petrecere într-un apartament. Explicația lui Marcel Vela
Câte persoane pot participa la o petrecere într-un apartament. Explicația lui Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela a precizat, într-un video pe Facebook, care este numărul maxim de persoane care pot fi invitate la o petrecere într-un apartament.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a explicat, în mediul online, câte persoane pot să participe la o petrecere organizată într-un apartemnt de bloc. Numărul celor prezenți la un astfel de eveniment poate să fie de opt.

„Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștare sau de nume. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela, citat de Digi24.

Ce spune președintele României despre starea de alertă

După data de 15 mai, România a intrat în starea de alertă din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat întreaga lume. Măsurile au fost relaxate de autorități, însă multă lume s-a grăbit să iasă afară, fără să țină cont de reguli.

”Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea otatlă a măsurilor. Măsurile luate pe parcursul stării de urgență și-au dovedit eficiența. Cred că nimeni nu își mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie, în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ”, declara președintele României, Klaus Iohannis, în urmă cu câteva zile.

”Din nefericire, au fost în aceste zile și exemple de comportamente în totală contradicție cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții. Dragi români, virusul este încă printre noi. În acest moment trebuie să vă spun că dacă regulile vor fi constant încălcate, me îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea focare și un nou val de îmbolnăviri”, adăuga liderul de la Cotroceni.

citește și...