Câte centre de carantină există și ce se poate întâmpla cu stocul de mâncare în cazul confirmării cu coronavirus în România

25.02.2020, 13:44
Câte centre de carantină există și ce se poate întâmpla cu stocul de mâncare în cazul confirmării cu coronavirus în România
Câte centre de carantină există și ce se poate întâmpla cu stocul de mâncare în cazul confirmării cu coronavirus în România/ foto: pixabay

Coronavirusul face ravagii pe întreg globul! Autoritățile chineze au confirmat că există mai mult de 70.000 de cazuri de infectare cu Covid-19. Cifrele oficiale arată că, până acum, s-au înregistrat 1.873 de decese.

Câte centre de carantină există și ce se poate întâmpla cu stocul de mâncare în cazul confirmării cu coronavirus în România

Autoritățile române sunt și ele în alertă și încearcă să ia măsuri împotriva crizei epidemiologice. Luni seară, 24 februarie, a avut loc o conferință MAI, în care Ministrul Sănătății, Victor Costache, a vorbit despre coronavirus. În plus, s-a discutat și despre planurile de acțiune pentru prevenirea unei crize în România.

Victor Costache a precizat exact câte centre de carantină există, în acest moment, la noi în țară.

‘Pot să vă spun şi să vă dau vestea bună, în premieră pentru dumneavoastră, tocmai am terminat de făcut o trecere în revistă a numărului de locuri din aceste centre de carantină şi vreau să vă spun că şi felicit prefecţii şi DSP-urile care s-au mobilizat exemplar. În momentul de faţă, avem 3559 de locuri la nivel naţional.

Avem pregătite peste 90 de locuri de în secţiile de terapie intensivă a spitalelor de boli infecţioase, evident cel mai bine pregătit este Institutul Matei Balş care are o unitate DSL-4, Biosecurity Level 4, în care vor fi izolaţi şi trataţi aceşti pacienţi. Reamintim că specificitatea acestui virus, este un virus deosebit de contagios, dar până în momentul de faţă are o mortalitate relativ scăzută undeva în jur de 3%.’, a declarat Ministrul Sănătății, scrie Digi24.

Ministrul Sănătății a discutat cu marile lanțuri de magazine din România

Mai mult de atât, el a făcut declarații și despre stocurile de mâncare de care ar putea dispune România în cazul confimării cu coronavirus la noi. Victor Costache a ținut să accentueze că nu exista o criză a alimentelor și că deja a discutat cu toți marii retaileri de pe piața de profil.

‘Nu, în niciun caz, vreau să asigur populaţia din România, de asemeni, că anunţ în premieră, mâine avem o întâlnire cu reprezentanţii supermarketurilor, tot ce înseamnă Carrefour, Auchan, Kaufland ce mai avem în România. Deja am avut, telefonic, un prim contact, şi m-au asigurat că la nivel naţional, asta este vestea bună, avem stocuri pentru o perioadă bună de timp.

În niciun caz nu trebuie să ne facem grijă, trebuie să evităm a induce o panică în rândul populaţiei şi trebuie să lăsăm autorităţile să lucreze cum au lucrat şi până acum. Repet, până acum măsurile au fost suficiente, nu avem absolut niciun pacient cu coronavirus pe teritoriul României’, a mai adăugat acesta.

citește și...