Cât va costa o noapte de cazare pe litoralul românesc, de la 1 septembrie. Prețurile scad simțitor

25.08.2020, 15:33
Cât va costa o noapte de cazare pe litoralul românesc, de la 1 septembrie. Prețurile scad simțitor
Cât va costa o noapte de cazare pe litoralul românesc, de la 1 septembrie. Prețurile scad simțitor/ foto: pixabay

De la 1 septembrie, cazările pe litoralul românesc se ieftinesc! Românii care nu au putut să ajungă la mare în timpul verii, o pot face în săptămânile următoare, și asta pentru că vor beneficia de reduceri substanțiale la cazare.

Prețurile pentru un sejur pe litoralul românesc vor intra la apă începând cu luna septembrie. Din cauza pandemiei de coronavirus, cei mai mulți au renunțat la vacanțele în străinătate și au ales stațiunile de la Marea Neagră. Până acum, prețurile au fost destul de piperate pentru buzunarele românilor.

Prețurile la cazări intră la apă

Prețurile au început deja să scadă începând cu 23 august, după cum anunță Organizația Patronală Mamaia Constanța (OPMCTA). De la 1 septembrie, prețurile vor fi cu aproape la jumătate mai mici.

‘Tarifele mici şi vremea foarte bună care se anunţă în următoarea perioadă ne fac să credem că în următoarea lună litoralul va avea în continuare turişti. Sunt mulţi care au aşteptat aceste reduceri. Din anii trecuţi am observat că până pe data de 15 septembrie turiştii au considerat că este sezon estival şi litoralul a fost plin. Chiar şi după această dată ne aşteptăm să vină turişti care vor să evite aglomeraţia din sezon şi să profite de cele mai mici tarife din an’, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA, conform adevarul.ro.

În plus, programul ‘Litoralul pentru toți 2020’ va aduce tarife cu 65 % mai reduse față de cele din timpul sezonului estival. Astfel, prețul minim pentru o noapte de cazare va fi de 45 de lei.

‘Ne aflăm într-un an deosebit de greu pentru turismul românesc, acest sector de activitate fiind cel mai afectat în urma apariției pandemiei de SARS-CoV-2 în țara noastră. A trebuit să facem față nenumăratelor provocări și schimbări, deloc ușoare, pe care apariția noului coronavirus le-a impus, fiecare operator din turism făcând eforturi deosebite pentru ca toți turiștii să se simtă în siguranță și să se bucure cu adevărat de vacanță, în pofida restricțiilor.

Astfel, la sfârșitul unui sezon dificil, considerăm că avem obligația de a face toate eforturile pentru a prelungi sezonul estival, oferind turiștilor oportunitatea să petreaca un sejur la malul Mării Negre’, a declarat și Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv FPTR, scrie Mediafax.

Cât va costă o cameră pe noapte în Mamaia

În primă fază, prețul unei camere duble într-un hotel de patru stele din stațiunea Mamaia ar putea porni de la 400 de lei pe noapte, iar un hotel de trei stele ar avea un tarif de 250 de lei pe noapte, în timp ce la două stele turiștii se pot caza în schimbul a 220 de lei pe cameră.

De la 1 septembrie, o cameră dublă la un hotel de 4 stele va costa 242 de lei pe noapte, la unul de 3 stele va ajunge la 150 de lei pe noapte.

citește și...