Care este starea de sănătate a pilotului Titi Aur după ce s-a infectat cu COVID. ”Am avut o formă gravă, galopantă”

13.04.2021, 11:18
Care este starea de sănătate a pilotului Titi Aur după ce s-a infectat cu COVID. ”Am avut o formă gravă, galopantă”
Care este starea de sănătate a pilotului Titi Aur după ce s-a infectat cu COVID. ”Am avut o formă gravă, galopantă”

Pilotul Titi Aur a dat detalii despre starea sa de sănătate după ce a fost infec tat cu noul coronavirus.

Titi Aur a fost infectat cu COVID-19. Acesta se află internat la spitalul suport COVID-19 ”Elena Beldiman” din Bârlad. Pilotul a dat detalii despre starea sa de sănătate la emisiunea pe care Cătălin Măruță o moderează la Pro TV. ”Sunt la spital, dar sunt ultimele momente aici. Sunt mult, mult mai bine. Eram cu două surse de oxigen, nu aveam aer. Senzaţia e traumatizantă, am trecut prin multe în viaţă, dar acum a fost, de departe, cea mai traumatizantă situaţie. Am avut parte de îngrijire. Am avut o formă gravă, galopantă, am venit cu 30% plămân afectat și am ajuns până la 45 %”, a spus pilotul de raliuri, conform click.ro.

”De la 28 martie până pe 1 aprilie am avut un fel de gripă. Am zis că ăsta-i Covidul si o să scap. Pe 1 aprilie, când am avut prima senzație de lipsă de oxigen, ajunsesem cu 30 la sută plămân afectat. Eram sufocat, veneam cu saturația sub 70 la sută. Este traumatizant. Știam despre COVID-19, nu fac parte din cei care spun că nu există, am purtat mască mereu, chiar îmi spuneau colegii că nu mi-au văzut fața de un an de zile. Am umblat cu mască, am încercat să mă protejez. Vreau să transmit pentru cei care demonstrează, fraților, nu mai transmiteți acea minciună că nu există Covid. Deveniți autorii morali ai unor tragedii. Transmiteți un mesaj eronat. Există COVID-19 și este foarte adevărat!”, a adăugat Titi Aur.

 

1.008.490 de cazuri de coronavirus în România

Alte 2.323 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul a ajuns la 1.008.490 de îmbolnăviri, relatează Hotnews. În ultima zi au decedat alte 113 persoane. Până astăzi, au decedat 25.248 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.845. Dintre acestea, 1.529 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.985.435 de teste RT-PCR și 715.066 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 61.619 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 16.275 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.247 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 122 de persoane. De la debutul pandemiei, 910.298 de pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...