Capitală intră în scenariul roșu! Rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Ce se va întâmpla

18.10.2020, 13:37
Capitală intră în scenariul roșu! Rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Ce se va întâmpla
Capitală intră în scenariul roșu! Rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori

Duminică, 18 octombrie, au fost confirmate alte 3.920 cazuri noi de COVID-19, din 19.507 teste. La ATI, numărul pacienților internați a ajuns la 749.  Astfel, Capitală intră în scenariul roșu, după ce a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, mai exact 3,02.

Rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în Capitală

Bilanțul total a ajuns la 180.388 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 5.872 persoane au decedat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.852.186 de teste. Dintre acestea, 19.507 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.530 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.977 la cerere.

Totodată, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor este următorul:

Câte cadre medicale s-au infectat

De asemenea, numărul angajaţilor din sistemul sanitar infectaţi cu coronavirus ar putea fi de cinci ori mai mare decât cel anunţat oficial, arată rezultatele unui sondaj realizat de federația “Solidaritatea Sanitară”, scrie Antena 3.

‘În măsura în care acesta este procentul real al lucrători din sănătate care au fost infectați, am ajunge la un total de cca. 30.000 de lucrători care au fost deja infectați SARS-CoV-2, în loc de 6300 (numărul lucrătorilor cunoscuți a fi fost infectați). Asistentele medicale au ponderea cea mai mare din totalul lucrătorilor infectați și au procentul cel mai mare de infectare dintre categoriile profesionale’, potrivit unui comunicat de presă al federației, transmis presei.

Ministrul Sănătăţii a anunțat că se aşteaptă la o creştere progresivă a numărului de infectări cu COVID-19 şi în următoarele zile.

‘Rămânem în acelaşi ritm de creştere a numărului de cazuri noi. După cum vedeţi, sunt în aceleaşi judeţe şi municipiul Bucureşti în care avem o creştere în comunitate. Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, în măsura în care măsurile impuse de acum două zile, şi începând de luni cu evenimentele private, ar trebui să îşi facă efectul în următoarele două-trei săptămâni, dar ţine foarte mult de fiecare dintre noi’, a declarat ministrul Nelu Tătaru, după vizita făcută la spitalul mobil de la Leţcani, notează Digi24. 

citește și...