Când trebuie purtată masca, chiar și într-o mașină personală. Recomandările lui Raed Arafat

19.05.2020, 13:13
Când trebuie purtată masca, chiar și într-o mașină personală. Recomandările lui Raed Arafat
Când trebuie purtată masca, chiar și într-o mașină personală. Recomandările lui Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat în ce condiții trebuie să poarte mască șoferii, chiar și într-un autoturism personal.

Raed Arafat a atras atenția că sunt situații când inclusiv în mijloacele de trasport personale se impune să fie folosită masca de protecție. Este vorba despre acele cazuri în care șoferul se află în mașina personală cu alte persoane decât cele cu care locuiește de obicei. Raed Arafat a recomandat ca geamurile mașinii să fie lăsate întredeschise pentru aerisire.

„Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască.

Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a explicat șeful Departamentuluji pentru Situații de Urgență la Digi24.

Ce spune despre cei care au ieșit ieșit în trafic cu mașinile personale

Raed Arafat a afirmat că este un lucru bun că oamenii își folosesc autoturismul personal pentru a se deplasa în trafic.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.

Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate”, a mai declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit sursei mai sus-menționate.

citește și...