Cabral: ”Toată campania asta cu stai acasă e făcută prost. Mai bine difuzezi mai multe imagini din spitalele noastre”

31.03.2020, 15:16
Cabral: ”Toată campania asta cu stai acasă e făcută prost. Mai bine difuzezi mai multe imagini din spitalele noastre”
Cabral: ”Toată campania asta cu stăm acasă e făcută prost. Mai bine difuzezi mai multe imagini din spitalele noastre”

Prezentatorul TV Cabral și-a spus părerea despre campania #stăi acasă, prin care românii sunt îndemnați să rămână în izolare la domiciliu pentu a preveni răspândirea coronavirusului.

Cabral este de părere că nu mesajele #stai acasă îi determină pe români să se autoizoleze, ci că o metodă ar fi prezentarea imaginilor din spitalele din țara noastră, a căror stare n este deloc una bună.

”Toată campania asta cu #staiacasă e făcută prost.
În loc să te rogi de oameni, în loc să faci ‘nșpe mii de reportaje pe TV, spoturi și apeluri online… mai bine difuzezi mai multe imagini din spitalele noastre… plus textul: TE AȘTEPTĂM!

Poate că majoritatea uită colcăiala de microbi, infecții și jeg ce-ți zâmbește cleios din aproape orice spital de la noi”, a scris Cabral pe Facebook.

Prezentatorul de televiziune dă exemplul unor spitale județene la care a ajuns din cauza unor probleme de sănătate pe care le-a avut.

”Județeanul din Constanța? Am ajuns o dată, după un accident de moto pe stradă.
Efectiv am fugit de-acolo și am preferat să mă mai chinui încă ceva ore cat a durat să ajung cu mașina la Spitalul de Arși din București (aveam piciorul stâng bine polizat de la o arsură mecanică).

Județeanul din Brașov? Am ajuns altă dată, după alt accident moto, off-road.
Am intrat pe poartă și portarul ne-a zis de la obraz:
– Boss, dacă nu mori pe drum, pleacă la București!
Am insistat, dar nu mult… am luat-o șontâc până la Camera de Gardă, am salutat, m-am întors pe călcâi (celălalt era deja bine întors) și m-am văitat până la Urgență, în București”, a adăugat el.

Postarea lui Cabral se încjheie astfel:

”Care nici astea din București nu-s Doctor Grey… la Colectiv ne-am îngrozit efectiv de jegul, haosul și nesimțirea de la Pantelimon.
Eram în parcare, așteptam niște medicamente, a venit o doamnă și ne-a spus “Luați-vi-l de aici, că vi-l omoară!”.
N-am avut unde să-l luăm și s-a dus al nostru, fără nicio șansă reală. Dar noi aveam de toate, desigur.

Așa că, fără să vreau să molipsesc de pesimism… decât să-i alergi cu amenzi pe care nu le vor plăti, mai bine le dai poze cu spitalele în care vor ajunge…

(și dacă nici după asta nu ne trezim… și le permitem să fure în continuare, să-și bată joc, să lase o țară întreagă la mâna unui sistem de sănătate complet bolnav… chiar că ne-o merităm)

Tu ai vreun spital mai de Doamne-ajută pe lângă tine? Care e el? Ai încredere să mergi acolo?”.

Marți, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus din România a ajuns la 2.245. Bilanțul deceselor a ajuns la 69. Numărul persoanelor declarate vindecate este de 220.

citește și...