Bucureștiul intră în scenariul roșu. Rata de infectare cu COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori

22.09.2021, 13:46
Bucureștiul intră în scenariul roșu. Rata de infectare cu COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori
Bucureștiul intră în scenariul roșu. Rata de infectare cu COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori

Rata de infectare cu Covid-19 în București este, miercuri, de 3,3 la mia de locuitori. Capitala intră astfel în scenariul roșu, alături de județele Timiș, Satu Mare și Ilfov. În această situație, în localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie, accesul în restaurante, săli de spectacole sau evenimente private se poate face doar pe baza certificatului verde COVID.

Incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a crescut la 3,3 la mie, de la 2,91 cu o zi în urmă, a anunțat subprefectul Capitalei Antonela Ghiță, care urmează să convoace Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, pentru a adopta hotărârea cu noile restricții, relatează Hotnews.

Astfel, în localitățile în care rata de infectare trece de 3 la mia de locuitori accesul în unele spații publice și la evenimente este permis doar cu certificat verde COVID.

Bucureștiul intră în scenariul roșu.  Certficatul verde a devenit obligatoriu de luni

În 267 de localități din România – față de 224 luni – incidența cumulată a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori este mai mare sau egală cu 3, potrivit datelor oficiale publicate marți. Lista include și 6 municipii reședință de județ: Satu Mare, Bistrița, Timișoara, Baia Mare, Cluj-Napoca, Botoșani.

Certificatul verde COVID este folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană și a devenit obligatoriu de luni și în România, în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus este între 3 și la 6 la mia de locuitori, pentru accesul în baruri, restaurante, evenimente private, spectacole, concerte. Și copiii cu vârsta de peste 6 ani vor avea nevoie de certificatul verde pentru a merge cu părinții la restaurant, la nuntă sau la alte evenimente. Obligativitatea certificatului Covid a fost introdusă de Guvern vineri, printr-o hotărâre.

citește și...