Avertizare meteo. Britanicii sunt sfătuiți să nu călătorească și să lucreze de acasă în timpul alertei de “căldură extremă”

15.07.2022, 20:33

Britanicii au fost avertizați să nu călătorească și să lucreze de acasă cât timp este în vigoare alerta de căldură extremă la nivel național. Met Office a emis astăzi o avertizare meteorologică roșie de “pericol pentru viață”, înainte de trei zile de caniculă în acest weekend.

Meteorologii se așteaptă ca temperaturile să urce până la 30 de grade în cea mai mare parte a Angliei în următoarele zile.

Britanicii au fost avertizați cu privire la o “perioadă de caniculă excepțională luni și marți, care va duce la un impact extins asupra oamenilor și infrastructurii”, potrivit The Sun

Explozia de căldură ar putea declanșa “efecte negative asupra sănătății

Met Office a emis avertismentul roșu în această dimineață, declarând că explozia de căldură ar putea declanșa “efecte negative asupra sănătății la nivelul întregii populații”, adăugând că ar putea duce la “îmbolnăviri grave sau pericol pentru viață”.

De asemenea, a sugerat că oamenii vor trebui să lucreze de acasă, insistând că “vor fi necesare schimbări substanțiale în practicile de lucru și în rutina zilnică”.

Temperaturile vor avea un impact ridicat asupra vieții publice

Un purtător de cuvânt al primului ministru a declarat că condițiile de lucru vor fi o chestiune care va fi decisă de “angajatorii individuali”.

Și au adăugat că Network Rail și Transport for London (TFL) vor “monitoriza” situația.

Între timp, Penny Endersby, directorul executiv al Met Office, a declarat: “Nu am avut timp să mă gândesc la asta: “Căldura extremă pe care o prognozăm în acest moment este absolut fără precedent.”

Marea Britanie s-a scaldat în temperaturi sufocante în această săptămână, ceea ce a făcut ca alerta de căldură a Agenției de Securitate Sanitară din Marea Britanie să ajungă la nivelul 3 – ceea ce înseamnă că temperaturile sunt susceptibile de a avea un impact ridicat asupra vieții publice.

Marți este probabil să fie cea mai fierbinte zi din timpul acestui val de căldură, cu potențialul de a depăși recordul de temperatură din Marea Britanie de 38,7C (101,7F) stabilit în Cambridge în 2019, au declarat meteorologii.

Grahame Madge, purtătorul de cuvânt al Met Office, a declarat astăzi: “Tocmai am emis o avertizare roșie pentru căldură extremă pentru luni și marți, care este prima avertizare de acest fel emisă vreodată. Avertizarea acoperă o zonă de la Londra până la Manchester și apoi până la Valea York”.

Locuitorii din sudul și sud-vestul țării se pot aștepta la soare cald, în timp ce focare de ploaie sub formă de aversă se vor deplasa spre sud-est în zonele nordice și centrale ale Regatului Unit.

Ministrul Biroului Cabinetului, Kit Malthouse, a declarat că guvernul se pregătește pentru o “creștere” a cererii pentru o serie de servicii.

Întrebat dacă premierul este implicat, purtătorul de cuvânt a spus: “Ca întotdeauna, premierul este ținut la curent cu toate informațiile de ultimă oră”.

citește și...