Brigitte Pastramă, gest măreț în plină pandemie de coronavirus! Ce a făcut pentru un om al străzii

27.03.2020, 11:57
Brigitte Pastramă, gest măreț în plină pandemie de coronavirus! Ce a făcut pentru un om al străzii
Brigitte Pastramă, gest măreț în plină pandemie de coronavirus!

Brigitte Pastramă a făcut un gest măreț în plină pandemie de coronavirus! Soția lui Florin Pastramă a luat un bătrân de pe stradă și l-a băgat în propria locuință.

Brigitte Pastramă, gest măreț în plină pandemie de coronavirus!

Autoritățile au impus reguli stricte în această perioadă pentru persoanele care depășesc vârsta de 65 de ani. Acestea ar trebui să nu mai iasă din casă, pentru a se proteja de infectarea cu coronavirus.

Bruneta nu a rămas indiferentă după ce a întâlnit pe stradă bătrân bolnav și nemâncat. Vedeta nu a stat pe gânduri și l-a dus la una dintre locuințele pe care le deține împreună cu soțul său. În plus, familia lui Brigitte s-a implicat total, soacra ei fiind cea care i-a dat să mănânce și i-a schimbat așternuturile.

Într-o postare pe Facebook, Brigitte a publicat două imagini cu bărbatul. Deși a recunoscut că nu sunt condiții strălucite unde l-a adăpostit, aceasta consideră că este mult mai în siguranță decât sub cerul liber.

‘Povestea lui Nea Petrica- 78 de ani, gasit ieri, in zona Fundeni, in jurul orei 17. Ieri seara, ma aflam impreuna cu unul din persoanele mele de incredere, Costel, in incinta Shaormeriei noastre, faceam curat intre alimentele perisabile si dezinfectam locul, cand pe partea cealalta a strazii, am zarit prin geam, un bateanel sprijinit intr un baston, ce ducea in brate o patura rosie, si o punguta alba. M-am uitat atent, deoarece stiam ca, conform noului decret, persoanele peste 65 de ani nu au voie sa iasa din casa dupa ora 13. Batea pe la usile magazinelor, putine la numar, care inca nu si au suspendat activitatea, dar nimeni nu-l baga in seama. Am traversat strada si l-am intrebat daca pot sa-l ajut cu ceva. Cu lacrimi in ochi, mi-a spus ca ii este frig, si vrea doar sa-si odihneasca putin piciorele intr-un loc.

Apoi a spus ca nepoata lui l-a batut si l-a scos din casa, dar se intoarce mai tarziu si incearca sa intre acolo, dar a fost si acum nu e nimeni…L am sunat pe Florin si l-am dus la casuta pe care o cumparasem impreuna cu in teren acum un an , cu gandul de a face un bloc anul acesta acolo. Din pacate nu sunt cine stie ce conditii, soacra mea i-a incalzit mancare si i a pus o perna si lenjerie, o geaca groasa, i-am pus o salteluta, scaune, un calorifer, maine aduc un radio. Nu este apa acolo, dar cred ca e mai mult decat sub cerul liber, si cu atat de mare risc de comtaminare, mai ales pentru cei de varsta lui…Voi cum reactionati cand vedeti oameni batrani, neputinciosi, in vremea asta, pe strada?’, a scris Brigitte Pastramă.

citește și...