Testul de 5 lei care ar putea ajuta populația să lupte împotriva coronavirusului! Când ar putea să fie distribuit

27.03.2020, 10:55
Testul de 5 lei care ar putea ajuta populația să lupte împotriva coronavirusului! Când ar putea să fie distribuit
Testul de 5 lei care ar putea ajuta populația să lupte împotriva coronavirusului foto: pixabay

România a înregistrat joi seară, 26 martie, decesul a încă două persoane din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 24 de morți.

Testul de 5 lei care ar putea ajuta populația să lupte împotriva coronavirusului

Specialiștii din întreaga lume s-au implicat pentru a stopa răspândirea virusului ucigaș din China și fac eforturi uriașe pentru a produce un vaccin.

Mologic, o companie britanică specializată în tehnologie sanitară, a anunțat recent că pregătește un test rapid care ar putea ajuta populația să lupte împotriva coronavirusului. Conform sport.ro, compania respectivă a dezvoltat unul dintre primele teste de sarcină pentru acasă disponibile pe piață.

Experții au susținut că pot produce testul începând din luna iunie, după ce vor ieși analizele de laborator.

Primul spital care a beneficiat de testul rapid a fost St George’s si a Liverpool School of Tropical Medicine.

Joe Fitchett, directorul medical de la Mologic, a declarat că scopul companiei este să creeze teste ieftine pentru ca toată populația din toate categoriile sociale să poată beneficia.

‘Testele trebuie sa fie disponibile celor vulnerabili. As fi foarte dezamagit daca un test foarte bun va ajunge sa fie vandut online si numai o parte foarte mica a populatiei ar avea acces la el’, a explicat Fitchett pentru Reuters.

De asemenea, Marea Britanie a cumpărat deja 3,5 milioane de teste de la producători, însă le vor verifica prima dată, înainte de a le distribui în masă.

Prețul testului împotriva coronavirusului pe care Mologic vrea să îl scoată la scară largă nu depășește 1 dolar, echivalentul a 5 lei.

Sursa: thehill.com

citește și...