Boicot anti-kebab. Un parlamentar finlandez cere măsuri împotriva Turciei, pentru că a blocat aderarea Finlandei la NATO

01.06.2022, 17:27

Un membru al parlamentului finlandez a cerut boicotarea kebab-urilor, vacanțelor și mașinilor turcești în națiunea nordică, deoarece președintele turc Recep Tayyip Erdogan continuă să refuze admiterea Suediei și Finlandei în NATO. Turcia a acuzat de mult Finlanda și Suedia că sunt „un cuib pentru organizațiile teroriste”, deoarece ambele țări au oferit protecție și rezidență membrilor PKK.

Într-o declarație, Mikko Karna i-a îndemnat pe„cetățeni să boicoteze călătoriile de vacanță din Turcia, restaurantele cu kebab turcești și mașinile de fabricație turcească până când Turcia își va da aprobarea aderării Finlandei la NATO”.

În centrul amenințării Turciei de a opri expansiunea nordică a NATO se află o ciocnire de opinii asupra grupurilor politice kurde pe care Erdogan le consideră organizații teroriste.

Finlanda și Suedia, „un cuib pentru organizațiile teroriste”

Kurzii sunt un popor indo-european, cu aproximativ 30 de milioane de oameni și unul dintre cele mai mari grupuri etnice din lume fără un stat propriu. Patria lor este împărțită între Turcia, Siria, Irak și Iran. Partidul Muncitorilor din Kurdistan, sau PKK, a luptat cu forțele turcești de la mijlocul anilor 1980, în căutarea unei regiuni autonome pentru kurzi din Turcia.

Turcia a acuzat de mult Finlanda și Suedia că sunt „un cuib pentru organizațiile teroriste”, deoarece ambele țări au oferit protecție și rezidență membrilor PKK.

Erdogan cere încetarea restricțiilor la exportul de arme pe care Suedia și Finlanda le-au impus Turciei

Edrogan dorește ca cele două țări nordice să denunțe public PKK și afiliații săi și cere, de asemenea, încetarea restricțiilor la exportul de arme pe care Suedia și Finlanda le-au impus Turciei la sfârșitul anului 2019, împreună cu multe alte țări UE, după ce Turcia și-a trimis armata în Siria. .

„Insultele Turciei sunt, desigur, jocul de putere rece al lui Erdogan și sunt absolut convins că Finlanda și Suedia vor fi acceptate în NATO în Turcia fără probleme”, a declarat Karna.

„Este totuși cazul că, între timp, putem protesta împotriva „șurubului” Turciei, sărind peste călătoriile de vacanță în Turcia, refuzând kebaburile turcești și cumpărând mașini de fabricație turcească care au mai multe mărci cunoscute”, a adăugat el. „Lăsați-l pe Erdogan să guste propriul medicament.”

citește și...