Cele mai bune 10 sandvișuri din lume. Rețete delicioase ale bucătarilor

14.05.2022, 20:03
Cele mai bune 10 sandvișuri din lume. Rețete delicioase ale bucătarilor

Imaginează-ți o lume fără sandvișuri. Unde ne-am așeza mohorâti la prânz și ne-am imagina cum s-ar putea înțelege vreodată pâinea, carnea și brânza. Unele sandvișuri sunt sinonime cu o țară sau o regiune, așa că o mușcătură în ele vă poate oferi gustul unei alte culturi. Am aruncat o privire la cele mai populare sandvișuri din lume căutând hashtag-uri de pe rețelele sociale de la cei care iubesc atât de mult un sandviș încât au trebuit să posteze despre el.

De la banh mi la un clasic cubanez (cu murături!), bucătarii din întreaga lume știu cum să facă sandvișuri delicioase.

Banh Mi – Vietnam

Banh provine din cuvântul vietnamez pentru pâine. Umplut cu carne de porc delicioasă la grătar și încărcat cu legume murate, coriandru, maioneză și jalapenos, banh mi nu este deloc plictisitor.

Jamon Beurre – Franța

Perfect în simplitatea sa, jamon beurre reunește șunca și untul pe o baghetă crocantă. Puteți adăuga cornichons sărați la acest sandviș pentru un plus de crocant sau brânză elvețiană topită, așa cum sugerează această rețetă.

Panini – Italia

Te-ai săturat de brânză la grătar? Treceți la un panini! Acest sandviș consistent este de obicei pâine ciabatta plus tone de carne și brânzeturi italiene, toate presate la perfecțiune pe un grătar sau un aparat de panini. Sunt simplu de făcut acasă, folosind cele mai delicioase rețete de panini.

Shawarma – Orientul Mijlociu

Riff-uri de pe acest wrap încântător se găsesc în întreaga Mediterană și Orientul Mijlociu. Gyrosurile grecești și doner kebaburile turcești au aceeași linie cu shawarma. Carnea la grătar este tăiată și pusă într-o pită cu tone de legume. Este proaspătă și sățioasă.

Torta – Mexic

Acesta este un clasic mexican de care te poți bucura la micul dejun, prânz sau cină. De asemenea, puteți mânca torta caldă sau rece, o puteți face vegetariană sau vă puteți satisface carnivorul interior.

Vada Pav – India

Ești vegetarian sau optezi pentru o zi ocazională fără carne? Incearca un vada pav. Această mâncare de stradă indiană este făcută din cartofi prăjiți bine condimentați cu condimente și puse într-o chiflă cu chutney și ardei iute. Este o modalitate excelentă de a culege beneficiile consumului de mai multe condimente.

 

Arepa – Columbia/Venezuela

Arepa sunt umplute cu porumb, care fac gustări grozave după școală sau un prânz ușor. Arepas-urile sunt feliate, la grătar și servite cu o varietate de umpluturi. Carne, pui, brânză, ou… orice îți dorește inima, cu adevărat. Nu e de mirare că sunt atât de populare! Nu trebuie să călătoriți în America de Sud pentru a face această rețetă. Învață cum să faci arepas chiar în propria ta bucătărie.

Sandwich cubanez – Florida

Cu origini cubaneze care datează de sute de ani, prepararea modernă a acestui sandviș glorios provine din vibranta comunitate cubaneză din Florida. Acesta este cu ușurință modul preferat de a folosi friptura de porc rămasă.

Bocadillo – Spania

Bocadillos sunt un tip de tapas, acele aperitive spaniole în porții mici. Umple-ți pâinea cu omletă, ton, pui, chorizo, carne de porc sau brânză. Este o afacere simplă și poate fi servită caldă sau rece. Adăugați un pahar rece de sangria pentru cea mai bună reacție spaniolă.

 

Chip Butty – Regatul Unit

Butty-ul este visul unui iubitor de carbohidrați. Luați un rulou uns cu unt și adăugați cartofi prăjiți tăiați gros (sau chipsuri), puneți oțet de malț, sare după gust. Este un aliment de bază în toate magazinele de pește !

citește și...