Specialiștii au descoperit un nou simptom înșelător al infecției cu coronavirus. Cum îl putem identifica

27.10.2020, 14:49
Specialiștii au descoperit un nou simptom înșelător al infecției cu coronavirus. Cum îl putem identifica
Specialiștii au descoperit un nou simptom înșelător al infecției cu coronavirus. Cum îl putem identificăm/ foto: pixabay

Febra, durerile de cap, pierderea mirosului și a gustului pot fi simptomele principale ale infecției cu coronavirus, însă specialiștii atrag atenția că există și alte simptome înșelătoare COVID-19.

Conform unui studiu care a inclus aproximativ 50. 000 de cazuri confirmate în laborator, simptomul cel mai frecvent, prezent la 88% dintre cazurile studiate, a fost febra. Recent, specialiștii din India au descoperit un nou simptom al infecției cu virusul din China.

Se pare că o parte dintre pacienții infectați cu COVID-19 s-au confruntat cu probleme gastrointestinale. Potrivit Times of India, oamenii au ajuns la spital plângându-se de simptome precum diaree și dureri de stomac.

Ce simptom nou au descoperit experții

De asemenea, aceștia nu au prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus, cum ar fi febra sau tusea.

În plus, experții au dat exemplu și doi bărbați, cu vârste de peste 50 de ani. Unul suferea de diabet și a fost nevoit să primească tratament, după ce s-a confruntat cu dureri de stomac și dificultate în a se deplasa.

Celălalt bărbat a acuzat vărsături și dureri abdominale. După o radiografie, medicii i-au descoperit semne ale prezenței virusului în plămânii acestuia.

Diagnosticarea simptomelor gastrointestinale care preced problemele respiratorii a devenit extrem de necesară pentru depistarea precoce a bolii.

„Diareea, greața, vărsăturile și durerile de stomac trebuie reținute ca posibile simptome de Covid. Medicii trebuie să păstreze un indice ridicat de suspiciune atunci când pacientul prezintă simptome. Aproximativ 5% dintre pacienții din programul nostru au prezentat simptome gastrointestinale. Dar se întâmplă rar să ai doar simptome gastrointestinale. De asemenea, am văzut complicații gastrointestinale, cum ar fi pancreatita, la persoanele bolnave”, a mai precizat un medic din India.

Crește numărul cazurilor noi de COVID-19 în România

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.724 de cazuri noi de COVID-19, din 28.876 de teste efectuate. La terapie intensivă sunt internați 824 de pacienți COVID, iar 6.574 de  persoane au decedat.

În continuare, în București și în alte 5 județe rata de infectare este de peste 3 la mia de locuitori.

Sursa: timesofindia

citește și...