Bilanțul coronavirusului în țara noastră: 307 cazuri noi în ultima zi

23.05.2021, 13:55
Bilanțul coronavirusului în țara noastră: 307 cazuri noi în ultima zi
Bilanțul coronavirusului în țara noastră: 307 cazuri noi în ultima zi

În ultima zi, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 307 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19.

Numărul cazurilor de COVID-19 în România continuă să scadă. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 307 îmbolnăviri. De la debutul pandemiei, au fost raportate 1.075.543 de cazuri de COVID-19, relatează Hotnews. În ultima zi au decedat alte 56 de persoane. Până astăzi, au decedat 29.941 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.594. Dintre acestea, 590 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.768.459 de teste RT-PCR și 1.097.521 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 10.623 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 3.865 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 39.256 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 74 de persoane. De la debutul pandemiei, 1.032.888 de pacienți au fost declarați vindecați.

Florin Cîțu: ”Până acum arată foarte bine campania de vaccinare”

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat că rata de infectare în România a scăzut, ceea ce înseamnă că imunizarea dă roade.

”Până acum arată foarte bine campania de vaccinare. Vedeţi azi avem un progres, am eliminat obligativatea purtării măştii în spaţii deschise, în spaţii aglomerate, tocmai pentru că am avut o campanie bună. Cu cât accelerăm campania de vaccinare, e singura soluţie pentru a scăpa de pandemie, cu atât putem să luăm mai repede măsuri de relaxare. Îi felicit pe colegii mei că au ieşit. Veţi mai vedea câteva acţiuni ale Guvernului, dar avem nevoie de susţinerea oamenilor şi am văzut oameni care sunt binevoitori şi fericiţi să se vină să se vaccineze. Doar împreună învingem pandemia”, a declarat acesta, citat de Digi24.

”Noi facem totul pentru a atinge aceste cifre şi cu cât sunte mai aproape de 30%, atât înseamnă 5 milioane persoane vaccinate, cu atât pandemia este lăsată în urmă. Vom vedea la 1 iunie. Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile care vor intra de la 1 iunie, dar deja hotărârea CNSU aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem. Dacă accelerarea campaniei ne va permite, atunci ne vom gândi şi la alte posibile măsuri. Ce s-a aprobat la CNSU nu vom mai scoate de acolo”, a afirmat preemierul României.

citește și...