Bilanțul coronavirusului în România: 7.304 cazuri noi în ultimele 24 de ore

10.11.2020, 13:56
Bilanțul coronavirusului în România: 7.304 cazuri noi în ultimele 24 de ore
Bilanțul coronavirusului în România: 7.304 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Marți, 10 noiembrie 2020, pe teritoriul țării noaste au fost raportate alte 7.304 cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19.

Alte 7.304 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raporatate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul COVID-19 ajungând la 314.295, relatează Hotnews. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore a fost de 177. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.727. Dintre acestea, 1.093 sunt internate la terapie intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.519.095 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 31.005 au fost efectuate în ultimele 24 de ore. Pe teritoriul României, 41.272 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.767 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 81.518 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 19 persoane. De la începutul epidemiei în România, 211.408 pacienți au fost declarați vindecați.

Raed Arafat, despre importanța vaccinării antigripale

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre importanța vaccinării antigripale.

Raed Arafat atenționează că infectarea simultană cu virusul gripal sezonier și cu SARS-CoV-2 poate fi fatală persoanelor vulnerabile.

“Suntem în perioada în care avem gripă sezonieră și COVID-19. Vaccinarea antigripală este extrem de importantă. Mai vin niște doze în luna noiembrie, asta știu sigur, adică câteva sute de mii, dar vaccinarea antigripală previne, mai ales la persoanele vulnerabile, îmbolnăvirea simultană cu cei doi viruși.Mai rău decât să ai și SARS-CoV-2 și virusul gripal nu există, mai ales pentru o persoană vulnerabilă cu comorbidități. Deci, vaccinarea este foarte importantă”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Antena 3.

Vaccinul cu rezultate de peste 90% împotriva COVID-19

Vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de gigantul farmaceutic Pfizer și firma germană de biotehnologie BioNTech are o eficiență de peste 90%.Grupul farmaceutic Pfizer Inc. a anunţat luni că vaccinul său experimental are o eficienţă de peste 90% în prevenirea COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3, relatează Agerpres.

Anunţul companiei reprezintă o primă victorie importantă în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste 1 milion de persoane în întreaga lume. Pfizer şi partenerul său german, compania BioNTech SE, sunt primii producători de medicamente din lume care au prezentat date pozitive furnizate de un studiu clinic realizat pe scară amplă şi care vizează un vaccin dezvoltat împotriva noului coronavirus. Dacă vaccinul dezvoltat de grupul Pfizer va fi autorizat, acesta va deveni disponibil într-o primă fază într-un număr limitat de doze.

Eficienţa vaccinului dezvoltat de Pfizer a fost măsurată comparând numărul participanţilor infectaţi cu noul coronavirus din grupul vaccinat cu numărul celor din grupul placebo, “la şapte zile după a doua doză” şi la 28 de zile după prima doză, se arată într-un comunicat al celor două companii.

citește și...