Bilanțul coronavirusului în România: 1.872 de cazuri noi în ultima zi

14.02.2021, 14:03
Bilanțul coronavirusului în România: 1.872 de cazuri noi în ultima zi
Bilanțul coronavirusului în România: 1.872 de cazuri noi în ultima zi

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul Româniai au fost raportate alte 1.972 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Alte 1.872 de noi îmbolnăviri cu coronavirus pe teritoriul țării noastre în ultima zi.Până astăzi, 14 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 761.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 708.151 de pacienți au fost declarați vindecați, informează Hotnews. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.952. Dintre acestea, 964 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.719.598 de teste RT-PCR și 202.447 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 39.318 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.038 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 60.450 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 153 de persoane. n ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 8.578 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. De la începutul epidemiei de coronavirus și până la acest moment, 151 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat.

Alexandru Rafila: ”Este posibil să avem cicluri de vaccinare similare cu cele pentru prevenirea infecției gripale”

Profesorul Alexandru Rafila a afirmat că vaccinarea anti-COVID s-ar putea face periodic, așa cum se întâmplă în cazul gripei.

„Este posibil să avem cicluri de vaccinare similare cu cele pentru prevenirea infecției gripale, din două motive: un motiv îl poate constitui variația antigenică, așa-numitele mutații, care pot duce la apariția unor tulpini noi și atunci ar trebui în fiecare an sau la doi ani, poate, asta e o chestiune pe care nu putem acum s-o stabilim, dar vaccinurile ar trebui să țină pasul cu aceste mutații, în cazul în care se dovedesc că nu mai sunt eficiente. Asta este prima eventualitate”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

”Cea de-a doua eventualitate este legată de persistența răspunsului imun, adică dacă persistența răspunsului imun va exista un an, doi ani sau trei ani. În funcție de această persistență a răspunsului imun după vaccinare, vor exista oportunități pentru administrarea acestei doze suplimentare periodic”, a completat acesta.

 

citește și...