Bilanțul coronavirusului în România: 1.679 de cazuri noi în ultima zi

17.09.2020, 13:45
Bilanțul coronavirusului în România: 1.679 de cazuri noi în ultima zi
Bilanțul coronavirusului în România: 1.679 de cazuri noi în ultima zi

Joi, 17 septembrie 2020, au fost raportate 1.679 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 pe teritoriul țării noastre.

Alte 1.679 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 108.690. Numărul deceselor înregistrate în ultima zi este de 27, informează Hotnews.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în Capitală – 244.

24.025 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.960. Dintre acestea, 460 sunt internate la terapie intensivă.

Pe teritoriul României, 11.540 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.807 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 38.167 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 7 persoane.

Nelu Tătaru, despre explozia numărului de cazuri de coronavirus în România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat la postul de televiziune Digi24 cauza exploziei numărului de cazuri de COVID-19.

”Trebuie văzută această creștere în contextul evaluării mai multor teste, dar și în contextul evaluării anumitor focare din anchetele epidemiologice. Noi obișnuim să evaluăm zilnic, la șapte zile, la 14 zile.

După cum spuneam, suntem într-o lună în care vom avea o fluctuație a numărului de cazuri, și după numărul de teste, dar și luna cu cele mai multe măsuri de revenire la o cvasi-normalitate, incluzând aici începerea anului școlar, luna de campanie electorală, reînceperea activității în restaurante, cinematografe, revenirea populației din concedii, aglomerarea din transportul în comun și alegerile de la sfârșitul lunii.

În această perioadă ați observat un transport în comun aglomerat, în care trebuie, poate, menționat din nou că trebuie respectate niște reguli. Știu că suntem grăbiți, știu că au început activitățile economice, că a început școala, dar precauțiile trebuie să fie maxime. Estimăm o creștere a numărului de cazuri”, a afirmat miniustrul Sănătății, Nelu Tătaru.

citește și...