Bilanțul coronavirus în România: 411 îmbolnăviri în 24 de ore

26.06.2020, 13:37
Bilanțul coronavirus în România: 411 îmbolnăviri în 24 de ore
Bilanțul coronavirus în România: 411 îmbolnăviri în 24 de ore

Vineri, 26 iunie 2020, au fost înregistrate 411 cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Bilanțul îmbolnăvirilor pe teritoriul țării noastre a ajuns la 25.697.

Numărul total al deceselor provocate de COVID-19 este de 1.579. De la începutul epidemiei, s-au vindecat 18.181 de pacienți, menționează Hotnews.

La terapie intensivă în acest moment, sunt internați 186 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.121 de persoane. Alte 73.992 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 675.382 de teste. În ultimele 24 de ore au fost procesate 11.824 de teste pentru coronavirus.

Ce a spus ministrul Sănătății despre creștera numărului de cazuei de COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut, zilele trecute, declarații despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus pe teritoriul țării noastre.

„Sunt creșteri asumate câtă vreme nu depășim o creștere progresivă și trecem la o creștere exponențială… Este o transmitere comunitară accentuată, dar o punem și pe seama celor 3 măsuri de relaxare și pe weekendurile prelungite”, a declarat Nelu Tătaru.

Acesta a precizat cât de importantă este respectarea măsurilor de precauție.

„Recomand păstrarea distanțării, menținerea regulilor de igienă, a purtării măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport, evitarea zonelor aglomerate. Faptul că s-au luat măsuri de relaxare nu înseamnă că au fost ridicate toate restricțiile. Evoluția favorabilă nu poate să se facă decât în contextul colaborării populației”, a adăugat ministrul Sănătății.

Despre măsurile de relaxare, Nelu Tătaru a afirmat că acestea nu pot fi luate dacă transmiterea comunitară a noului coronavirus este accentuată.

„Nerespectarea acestor reguli poate duce la o transformare a creșterii progresive într-o creștere exponențială și atunci avem și o transmitere comunitară accentuată care va duce la un moment dat, dacă nu respectăm aceste reguli, la niște restricții. Progresiv mergem spre relaxarea cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și vedem că acele reguli de protecție sau de precauție nu sunt aplicate”, a mai spus ministrul Sănătății.

citește și...