Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar! Câți bani și-ar fi însușit directoarea Operei din Iași

02.03.2021, 12:36
Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar! Câți bani și-ar fi însușit directoarea Operei din Iași
Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar! Câți bani și-ar fi însușit directoarea Operei din Iași

Beatrice Rancea, directoarea Operei Naționale Iași, a fost pusă sub control judiciar. Vedeta este acuzată că a condus un grup infracțional organizat și a încălcat legea achizițiilor publice.

Procurorii DIICOT au dezvăluit că prejudiciul ar fi de 5 milioane de lei. Beatrice Rancea, fostă jurată a emisiunii ‘Dansez pentru tine’, este acuzată că ar fi plătit servicii și produse fictive, iar banii veniți de la Ministerul Culturii sub formă de subvenție ar fi fost folosiți în interes personal. Alături de ea au mai fost audiate și alte zece persoane.

Beatrice Rancea, sub control judiciar

”Investigația penală a scos în evidență faptul că activitatea infracțională a grupării a acoperit pe de o parte întreaga gamă a achizițiilor, iar pe de altă parte au vizat și cheltuielile cu colaboratorii și chiriile”, potrivit anchetatorilor.

În același dosar este anchetată și creatoarea de modă Doina Levintza, acuzată tot de fraudă financiară.

Descinderile au avut loc luni dimineață, 1 Martie, la sediul Operei Naţionale Române din Iaşi. Conform Ziarul de Iași au avut loc percheziții la locuințele angajaților și apropiaților managerului Beatrice Rancea.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014, s-a constituit și a acționat, alternativ, în municipiile Iași, respectiv București, un grup infracțional organizat condus de către o persoană, în calitate de mananger al unor instituții culturale din municipiile Iași și București, grup la care au aderat ulterior și alte persoane”, arată DIICOT, într-un comunicat.

Ce a dezvăluit fosta contabilă a Operei

Fosta contabila-şefă a Operei a acuzat-o pe Beatrice Rancea că ar fi folosit abuziv banii instituției.
„Au fost luate zece televizoare, frigidere, maşini de spălat, 20 de aspiratoare, laptopuri şi alte zeci de produse fără să existe documentele necesare din punct de vedere legal: referate de necesitate, procese-verbale de recepţia mărfii, plăţi către furnizori fără a fi încheiate contracte cu ei, doar în baza facturilor, fiind sute de produse care nu au trecut prin magazia centrală a Operei“, a declarat contabila.
citește și...