Povestea bărbatului care a mers pe jos timp de șapte ani. Tom Turcich a călătorit în jurul lumii, alături de câinele său

01.07.2022, 17:21

Un bărbat a mers pe jos timp de șapte ani. Bărbatul a călătorit în jurul lumii, alături de câinele său. Foarte puțini oameni încearcă să facă înconjurul întregii lumi pe jos și chiar mai puțini reușesc să termine călătoria.  La 21 mai 2022, Tom Turcich, din New Jersey, a devenit a zecea persoană care a reușit această performanță remarcabilă, în timp ce patrupedul, Savannah, a fost primul câine care a reușit acest lucru. Care este povestea lui Tom Turcich.

În 2015, Tom Turcich și-a părăsit casa din Haddon Twp  pentru a-și petrece următorii 5 ani în jurul lumii. El a decis să pornească în această aventură după ce moartea a doi dintre prietenii săi de 17 ani l-a lăsat cu dorința de a obține mai mult de la viață.

Pandemia a sfârșit, iar în cele din urmă, Turcich a străbătut 7 continente împreună cu câinele său Savannah. A ajuns acasă luna trecută, potrivit CNN.

Bărbatul a petrecut șapte ani de mers pe jos în jurul lumii

La câteva zile după ce s-a întors acasă, Turcich a stat de vorbă cu Marianne Aleardi de la SJ Mag, în fața unui public în direct, la liceul său, Haddon Township High School.

Momentul victoriei a marcat sfârșitul călătoriei sale de șapte ani de 48.000 de kilometri (29.826 mile), la care lucra de mai mult timp. “Emoția principală a fost doar ușurarea. Acest lucru mi-a dominat viața timp de 15 ani, iar faptul că în sfârșit am reușit să las în urmă acest lucru a fost uimitor.”

Cum a început totul

După ce a citit despre Steven Newman, catalogat de Guinness World Records ca fiind prima persoană care a făcut înconjurul lumii pe jos, și despre aventurierul Karl Bushby, care a făcut înconjurul lumii pe jos din 1998, Turcich s-a hotărât să accepte el însuși această provocare.

“Mi s-a părut [mersul pe jos] cea mai bună modalitate de a înțelege lumea și de a fi forțat să ajung în locuri noi”, spune el. “Nu am vrut doar să merg la Paris și la Machu Picchu, ci am vrut cu adevărat să înțeleg lumea și să văd cum trăiesc oamenii zi de zi.”

Odată ce s-a angajat, Turcich a început să planifice traseul, încercând în același timp să strângă fonduri pentru călătoriile sale.

A reușit să economisească suficient pentru a rezista aproximativ doi ani pe drum, lucrând în timpul verii, în timp ce era la facultate, și mutându-se înapoi la părinții săi după ce a absolvit.

Cu toate acestea, cu puțin timp înainte de a pleca, proprietarul unei companii locale, Philadelphia Sign, a aflat despre planurile sale și a decis să îi sponsorizeze călătoria.

“S-a întâmplat ca el [omul de afaceri] să o cunoască pe Ann Marie și familia ei”, spune el. “Și a vrut doar să mă sprijine cum a putut”.

La aproape nouă ani după ce i-a venit ideea, Turcich a făcut primul pas al plimbării sale în jurul lumii.

A pornit la drum pe 2 aprilie 2015, chiar înainte de a împlini 26 de ani, împingând un cărucior pentru copii care conținea echipament de drumeție, un sac de dormit, un laptop, un aparat foto DSLR și o ladă de plastic, pe care a folosit-o pentru a-și depozita mâncarea.

Turcich spune că și-a conceput traseul având în vedere doi factori principali – a vrut să “atingă fiecare continent și să călătorească cu cât mai puține probleme birocratice”.

“M-am gândit că va dura aproximativ cinci ani și jumătate”, spune el. “Și asta s-a dovedit destul de precis pentru mersul efectiv pe jos”.

Călătorie a durat șapte ani

Întreaga călătorie a durat până la urmă șapte ani, în principal din cauza a două întârzieri semnificative. Prima a avut loc atunci când Turcich s-a îmbolnăvit de o infecție bacteriană, după care a avut nevoie de câteva luni pentru a se recupera, iar al doilea s-a datorat pandemiei Covid-19.

În prima etapă a călătoriei, a mers pe jos din New Jersey până în Panama. După aproximativ patru luni, Turcich și-a luat  tovarășul de drumeție, cățelușa Savannah, de la un adăpost de animale din Austin, Texas.

Deși inițial nu a avut nicio intenție de a-și lua un câine, Turcich se chinuia să se relaxeze, în special când se culca în campinguri, și se trezea constant în timpul nopții convins că “aude ceva venind”.

El a considerat că faptul de a avea lângă el un prieten blănos care să “vegheze” în timpul nopții ar face toată diferența, iar acest lucru s-a dovedit a fi adevărat.

“A fost fantastică”, spune el despre Savannah. “Este pur și simplu plăcut să ai pe cineva cu care să împărtășești câteva momente”.

Odată ajunși în Panama, cei doi au ajuns la Darien Gap, o porțiune de junglă înșelătoare între Panama și Columbia. După acel prim an pe drum, Turcich și-a creat un cont pe platforma de donații Patreon, astfel încât cei care îl urmăresc să aibă opțiunea de a contribui la finanțarea călătoriilor sale.

 

citește și...