Avertismentul lui Raed Arafat. ”Medicamentele nu se cumpără niciodată de pe internet sau de pe tarabe”    

06.11.2021, 13:29
Avertismentul lui Raed Arafat. ”Medicamentele nu se cumpără niciodată de pe internet sau de pe tarabe”      
Avertismentul lui Raed Arafat. ”Medicamentele nu se cumpără niciodată de pe internet sau de pe tarabe”    

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a atras atenția asupra riscului la care se supun cei care de pe internet sau din alte locuri neautorizate. ”Medicamentele nu se cumpără niciodată de pe internet sau de pe tarabe”, a spus Raed Arafat. El a explicat că tabletele cumpărate de pe piața neagră a medicamentelor ar putea să le facă mai mult rău celor care le cumpără.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a fost întrebat într-o conferinţă de presă, ce riscă persoanele care se tratează acasă cu antivirale cumpărate de pe piaţa neagră a medicamentelor.

“Conținutul poate să fie chiar periculos pentru sănătate, adică ar putea capsulele să fie umplute cu cretă, cu făină. Se știe acest mod de falsificare, așa că oamenii să fie foarte atenți: medicamentele nu se cumpără niciodată de pe internet sau de pe tarabe sau de la oameni care le aduc fără să aibă o trasabilitate medicamentul şi origine clară. Altfel, riscul este ca omul să ia un medicament care crede că îl tratează, dar de fapt nu-l tratează, ba mai mult, s-ar putea să îi facă mai rău”, a declarat Raed Arafaf, transmite Digi24.

Avertismentul lui Raed Arafat. ”Este un fenomen foarte vechi, cutia este identică cu cutia originală, dar conținutul este zero”

Raed Arafat a fost întrebat ș despre dezvoltarea din ultima perioadă de timp a pieței negre a antiviralelor.

“Piaţa antivirală ilegală clar este în atenţia colegilor de la Poliţie şi iau măsuri şi se fac acţiuni în acest sens. Clar că achiziția de medicamente din surse neautorizate trebuie să atragă atenția la următorul lucru: este un fenomen foarte vechi, cutia este identică cu cutia originală, dar conținutul este zero”, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

citește și...