Anunțul făcut de Marcel Vela. Ce trebuie să știe șoferii

10.07.2020, 12:56
Anunțul făcut de Marcel Vela. Ce trebuie să știe șoferii
Anunțul făcut de Marcel Vela. Ce trebuie să știe șoferii

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat ce se întâmplă cu șoferii care își înmatriculează mașinile.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunţat că va semna un ordin de ministru care va permite înmatricularea maşinilor direct la dealer-ul auto.

“Am un anunţ extrem de important. Azi voi semna ordinul prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi, în zone aglomerate, mai ales acum în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar.

Prin acest ordin, toţi dealerii auto din România, inclusiv cei doi mari producători, Dacia şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a spus Marcel Vela, potrivit dcnews.ro.

Ce alte operațiuni pot fi făcute online

De asemenea, ministrul de Interne a explicat și ce alte operațiuni pot fi făcute online.

“În acelaşi timp, tot într-un mod digital, se pot face şi alte operaţiuni, direct de către proprietarul autovehiculului. Este vorba de radiere, obţinerea autorizaţiei provizorii de circulaţie, obţinerea unui duplicat al actului de înmatriculare şi nu în ultimul rând, extrem de important pentru producătorii autohtoni, pot obţine o autorizaţie de circulaţie pentru probe, pentru noile modele care vor fi produse în viitor”, a adăugat ministrul de Interne.

Modificări în Codul Rutier

Anul 2020 a venit cu o serie de modificări ale Codului Rutier. De la 1 iulie 2020, persoanele care vor să aibă carnet de conducere trebuie să aibă absolvite cel puţin 10 clase terminate. Nici persoanele în vârstă nu sunt scutite de aceste modificări. Cei care doresc să mai conducă pe drumurile publice vor fi obligaţi să facă mai des controlul medical. Noile schimbări ale ale Codului Rutier prevăd și ca cei care sunt prinși vorbind la telefon în timp ce se află la volan să fie sancționați cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

citește și...